Események betöltése

P’Art Mozi filmklub – Az igazság bajnokai

február 18.. 18:00

1200Ft – 1500Ft
Leírás

A P’Art Mozi Nyisd ki a szemed! filmklubjában ezúttal Az Igazság bajnokai című filmet vetítik. A film megtekintése után izgalmas beszélgetés várható a filmklub házigazdáival, Schramkó Péterrel és Szarka Judittal.

Az igazság bajnokai című dán film egy erős, sötét árnyalatú, igen provokatív humorral fűszerezett vígjáték, melynek központi témája, kérdésfelvetése az erőszak, a bosszú helye a modern társadalomban.

feliratos dán vígjáték, 116 perc (2020)
18 éven aluliaknak nem ajánlott!
rendező: Anders Thomas Jensen
főszereplő: Mads Mikkelsen

Ha halálos tragédia történik egy családban az pusztán a véletlen vagy valamely felsőbb hatalom műve? A tudomány, a valószínűségszámítás vagy a vallás, az istenhit segíthet minket hozzá a megnyugváshoz, az elfogadáshoz? Szükség van-e mindenáron racionális magyarázatra? Az elmélyült, megélt gyász kizárja-e a hidegvérű bosszú lehetőségét? Hogyan viszonyul az erőszak mint negatív spirálban tekergő, burjánzó lelki folyamat az elveszített hozzátartozó fájdalmas hiányának átéléséhez, elfogadásához? És a valódi, feltétel nélküli szeretetet hol helyezkedik el a gyászmunka kesze-kusza, ellentmondásokkal teli, bonyolult térképén?

A jól eltalált arányokkal operáló film úgy tárgyal halálosan komoly morális kérdéseket, hogy közben furcsa, egyedi humorával képes meglepően könnyed szórakozást nyújtani a néző számára. Maradandó élmény, bár tény, hogy radikálisan eltérő képek fognak beégni az egyes nézők számára, annak megfelelően, hogy a kulcsjelenetekben melyik szereplővel vagy melyik válaszúttal azonosulnak a leginkább.

​​Időpont: 2022. február 18. (péntek) 18:00​​​
Helyszín: P’Art Mozi, Bódy terem (nagyterem)
Házigazda: Schramkó Péter (magántanár), Szarka Judit (filmesztéta)

Jegyfoglalás ITT.

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000