Események betöltése

Párhuzamos valóságok – Kocsány Kornél fotókiállítása

2022. 09. 15. - 2022. 09. 30.

Leírás

Kocsány Kornél túravezető, utazó fotográfus a Kincseskamera csapatának tagja, a MOME streetfotós képzésének egyik oktatója. Életét ma a fotográfia és az utazás tölti ki, ahová hosszú és kalandos út vezetett.

„A Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok mesterképzése után Európai Uniós munkát vállaltam Brüsszelben, ami kitűnő tapasztalat volt arra, hogy mivel nem szeretnék foglalkozni. A bizonyossághoz, hogy mivel, ahhoz jó messzire el kell távolodnom addigi életemtől.

Az első állomás Nepál volt, ahol négy hónapot töltöttem önkénteskedéssel. Árvaházban foglalkoztam gyerekekkel, és közben utaztam, fényképeztem amennyit csak tudtam. Sok-sok ma is élő kapcsolatot szereztem, s tudat alatt elvetettem a fotográfia iránti rajongásom magvait. A megvilágosodás azonban nem itt, hanem egy négy hónapos dél-amerikai utazás során ért. A perui esőerdőket járva döntöttem el, hogy megpróbálom fotózással és az utazással kiteljesíteni az életem.

A szakmai tudást a Szellemkép és a MÚOSZ fotós iskolákban szívtam magamba, ezzel egy időben oltódtam be végérvényesen fotográfiával, és azóta nincs megállás. Jelenleg a Kincseskamera fotótúrái mellett a Budapest FotóFesztivál szervezésével, fotóoktatással, szakmai interjúk írásával, illetve angol nyelvi táborok szervezésével foglalkozom. Alapítója és kurátora vagyok a wonderzofphotography, nemzetközi Facebook és Instagram oldalnak, melynek célja a kortárs és klasszikus fotóművészet népszerűsítése.

A fotózás, az utazás, az idegen nyelvek (angol, spanyol, francia, német, orosz, nepáli, perzsa) iránti rajongásom, illetve az, hogy az imádok emberekkel foglalkozni, most egy éles képpé állt össze: az álmom vált valóra azzal, hogy Indiába, Iránba és Nepálba is vezethetek túrákat, s alig várom, hogy másokkal is megízleltessem egy egzotikus kultúra felfedezésének örömét!” –Kocsány Kornél (kincseskamera.hu)

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000