Események betöltése

Párbeszédben – tárlatvezetés Bácsi Róbert fotókiállításán

2022. 03. 03.. 17:00

Leírás

A Ferenczy Múzeumi Centrum Bácsi Róbert László fotóművész – A szabadság gesztusai című, február 13-án nyílt kiállításának ingyenes tárlatvezetésére invitálja az érdeklődőket. Az eseményen résztvevők kérdéseire Kopin Katalin, a kiállítás kurátora válaszol.

A kiállításon szereplő öt fotósorozat megtekintése mellett, olyan kérdésekre keresik a választ, hogy milyen motivációk és történetek húzódnak meg egy-egy hosszútávú fotóprojekt hátterében, miért olyan fontos a szabadság motívuma. Mit jelent az alkotó számára az emberközpontú, humanista fotográfia. Hogyan befolyásolja a fotóesszék alakulását a személyes érintettség, az empátia, az elemző figyelem. Mikor kerülhet elő a fényképezőgép, hogy megmutathatóvá váljon a személyes élettér, az emberi kapcsolatok mélységei, a külvilág számára ismeretlen belső világ. Mikor ér véget egy hosszútávú fotográfiai projekt, s a fotókon túl megmarad-e a kapcsolódás a fotográfus és fotóalany között.

Bácsi Róbert László: A szabadság gesztusai című kiállításáról készült ízelítő videó megtekinthető ITT.

A kiállítás 2022. 02. 13. – 2022. 03. 27. között, csütörtöktől vasárnapig, a hatályos járványügyi szabályok szerint, 10 és 18 óra között látogatható.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Borítókép és videó: Ferenczy Múzeumi Centrum

Vajda Múzeum

Hunyadi utca 1.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország