Események betöltése

Országos Könyvtári Napok 2018 HBPMK

2018. 10. 01. - 2018. 10. 06.

Leírás

Országos Könyvtári Napok 2018

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Október 2. kedd 10:00 Suttogó
Zenés baba-mama foglalkozás Balázs Mariettával a Gyermekkönyvtárban.

Október 3. szerda 18:00 Léder László: Apa Akadémia – Csendes apaforradalom. Hogyan csempésszük vissza az apákat a magyar családokba?
Léder László Pro Familiis díjas pszichológus, az Apa Akadémia alapítója tart beszélgetős előadást arról, hogy: Hol vannak a férfiak? Miért fejezi be világszerte évről évre kevesebb férfi az oktatást? Miért tolódott ki a családalapítás? Van-e apai ösztön? Mit vár ma egy nő a férfitől és mit gondolnak erről a férfiak? Hová tűntek az apák és a férfiak a családokból és a nevelésből? Van-e összefüggés az erőszakosság, a válások és az apák hiánya között? És egyáltalán, mit tehetünk, az apátlan társadalom megjavításáért? Az előadáson szó lesz a legmodernebb biológiai és pszichológiai kutatások időnként megdöbbentő eredményeiről, illetve a mama hotel és a papa bank megelőzéséről.

Október 4. csütörtök 17:00 Csóka Judit: Mesék a gyógyításban
A meseterápia ősrégi, de egyben új terápiás módszer is. Régi, mert amikor még a pszichológusokat hírből sem ismerték az emberek, a falu mesemondói voltak azok, akik a meséikkel nem csak szórakoztatták, hanem vigasztalták, bátorították, és tanácsokkal látták el a mesehallgatókat. Új, mert mostanában a rengeteg hasznos, és jól működő pszichoterápiás módszer mellett, felfedeztük a mesék gyógyító, lélekfrissítő erejét. A meseterápia egyszerű, szelíd terápiás módszer. A minden emberben meglévő bölcsességre épít, saját erőforrásokat mozgósít, a gyógyulás, a boldogabb élet elérése érdekében.

Október 6. szombat 11:00 Szegedi Katalin a Gyermekkönyvtárban

Szegedi Katalin illusztrátor sokunk kedvence – és nem csak a gyerekeké. Varázslatos hangulatú, egyedi rajzai számtalan mesekönyvben fellelhetők, báboktól a tarot-kártyáig sok mindennel foglalkozott már. Ezen a szombaton a Gyermekkönyvtárba látogat, ahol gyönyörű képekkel, Ládaszínházzal és kézműves programmal várja a gyerekeket!

A programokra a belépés ingyenes!

Pest Megyei Könyvtár

Pátriárka u. 7.
Szentendre, 2000 Hungary