Események betöltése

Ökofilmklub a Civil Házban / Szembesítés – Az elektronikai ipar sötét arca

2022. 05. 29.. 16:00 - 20:00

Leírás

Tarnóczy Mariann és az Ökoparty közös eseményén Fidrich Róbert környezetvédő aktivista és Victor András környezeti nevelő lesznek a beszélgető partnerek.

Az elektronikai ipar sötét arca, az online világ ökológiai lábnyoma kevéssé ismert témák. Mai életünk megkerülhetetlen része az internet, az e-mailezés, a szociális média használata, a streaming, stb. Az ehhez szükséges eszközök előállítása, vásárlása és használata egyrészt napi rutin, másrészt sok ember munkalehetősége. Nem mindegy, milyen módon… Számos kérdés vetődik fel, így az ökofilmklubok keretében ezeket fogják körbejárni.

Complicit/Szembesítés
amerikai dokumentumfilm (2017)
Yi YeTing foglalkozásból eredő leukémiában szenved, és megpróbál kártérítést kapni a munkaadójától. Szeretne másokon segíteni, ezért beszáll egy foglalkozási betegségek és munkahelyi balesetek áldozatait támogató nonprofit szervezetbe, ahol rájön, hogy tucatjával vannak olyanok a körzetében, akik okostelefonok gyártása során szenvedtek mérgezést. Kutatásai során felfedezi, hogy a leukémiás betegségek gyakoribbak az Apple fő beszállítója, a Foxconn környezetében. Eljut számos munkáshoz, akinek a családja a túlélésért küzd a kezelési költségek súlya alatt nyögve. Amikor szembesíti a helyi üzemeket a felfedezésével, a saját biztonságát kockáztatja, mert jelentős erők mozdulnak meg ellene.

Civil Ház

Péter Pál utca 1.
Szentendre,