Események betöltése

Nyisd ki a szemed! filmklub – Semmi

2022. 11. 05.. 18:30

1200Ft – 1500Ft
Leírás

A P’Art Mozi Nyisd ki a szemed! filmklubja ezúttal a Semmi című filmet vetíti. A film megtekintése után beszélgetés a filmklub házigazdáival: Schramkó Péter magántanárral és Szarka Judit filmesztétával.

A vetítésen és a programon való részvétel 16 éven aluliaknak nem ajánlott.

Semmi
dán thriller, 87 perc, 2022 (16)
„Semminek nincs értelme. És ha semminek nincs értelme, semmit sem érdemes csinálni.” Ezekkel a szavakkal viharzik ki a nyolcadikos Pierre-Anthon az osztályából. Ezt követően felmászik a kertjük fájára, hogy onnan demonstrálja a semmittevést. Osztálytársai szeretnék bebizonyítani a fiúnak, hogy az életnek van értelme, ezért egy sajátos paktumot kötnek: egy elhagyott épületben fontosnak tartott tárgyakat kezdenek összegyűjteni. A fontosság azonban hamarosan egyre elvontabb fogalmakba csap át, a játék pedig túllép minden addigi szabályon, és egyre veszélyesebbé válik. A fiataloknak kicsúszik a kezükből az irányítás és egymás után vesztik el gyermekkoruk ártatlanságát.
A Semmi Janne Teller azonos című nemzetközi bestsellerének filmfeldolgozása. A dán regény hatalmas vitát váltott ki, előbb betiltották Dániában, majd egyenesen kötelező olvasmánnyá tették az iskolákban. Sokan a 21. századi A Legyek Urának tartják a művet, amely a mai fiatalok pszichéjébe enged betekintést, roppant fajsúlyos társadalmi kérdéseket és problémákat vet fel, s többek között azt a kérdést teszi fel, hogy mi az élet értelme. A regény magyarul is megjelent, több színpadi feldolgozása is született, az egyik legemlékezetesebb egyenesen egy bábelőadás volt a Budapest Bábszínházban. A Semmi több helyen az oktatási anyag részévé vált.

Jegyfoglalás, jegyvásárlás ITT.
Kérjük, segítsék a mozi működését a lefoglalt jegyek átvételével!

A film előzetese ITT tekinthető meg.

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000