Események betöltése

Nyisd ki a szemed! filmklub – A Fabelman család

2023. 02. 07.. 18:00

1500Ft – 1800Ft
Leírás

A P’Art Mozi Nyisd ki a szemed! filmklubja ezúttal A Fabelman család című, hét Oscar-díjra jelölt filmet vetíti. A film megtekintése után beszélgetés a filmklub házigazdáival: Schramkó Péter magántanárral és Szarka Judit filmesztétával.

A vetítésen és a programon való részvétel 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

A Fabelman család
feliratos amerikai filmdráma, 151 perc, 2022
Sammy Fabelman mindene a filmkészítés, művészi lelkű édesanyja, Mitzi pedig büszkén támogatja és bátorítja érdeklődésében. A tudományokat többre tartó, munkájában sikeres apja, Burt se nézi rossz szemmel Sammy munkáit, ám inkább tekinti komolytalan hobbinak. Az évek folyamán Sammy mintegy dokumentálja családja kalandjait és egyre kidolgozottabb amatőrfilmeket készít húgai és barátai főszereplésével. 16 éves korában, amikor az Államok nyugati felére költöznek, Sammy felfedez egy szívszaggató titkot anyjáról, ami átértékeli kapcsolatukat és megváltoztatja mindannyiuk életét.
Steven Spielberg A Fabelman családdal rendkívül személyes portrét álmodott a vászonra egy a XX. századi Amerikában felnövő fiúról, akinek történetében mozgóképes emléket állít azoknak az dolgoknak és annak a családnak, amik és akik hatással voltak életére és pályájára.

Jegyfoglalás, jegyvásárlás ITT.
A film előzetese ITT tekinthető meg.

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000