Események betöltése

Népzenei Műhely és táncház a Barlangban

2022. 03. 19.. 19:00 - 23:00

1500Ft
Leírás

Újraindul a népszerű  Népzenei Műhely és Táncház. A klubban Tímár Sára szentendrei énekes beszélget és muzsikál meghívott vendégeivel, ezt követően moldvai táncházban vehet részt a hallgatóság, ahol tánctanár is segít a lépések elsajátításában.

A márciusi alkalmon Navratil Andrea népdalénekes lesz a vendég.
Az eseményen közreműködik: Demeter László – koboz, Hargitai-Halászi Lehel – furulya.

Navratil Andrea népdalénekes, tanár, mesemondó, ökológus, a Kobzos együttes és a Fonó zenekar mellett az Igriczek együttes tagja, a Duna Művészegyüttes szólóénekese, Berecz András műsorainak, valamint az Eszterlánc és a Tallabille zenekar meghívott vendégénekese, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny felkészítő mestere. Számos népzenei rendezvény és verseny győztese, nívódíjasa, a Népművészet Ifjú Mestere, Tornalja díszpolgára. Előadóművészi és oktatási munkájáért Honvédelemért Kitüntető címet kapott, a Zurgó Együttessel pedig elnyerte a Bezerédj-díjat, majd a Bartók emlékdíjat, illetve a Magyar Művészetért díjat. Előadóművészként megkapta a Természetvédelem nagykövete kitüntetést. 2016 szeptemberében az MMA Népművészeti Tagozata a magyar népművészet életben tartásáért és továbbörökítéséért végzett tevékenységéért, áldozatos közösségformáló munkája elismeréseként kitüntette az MMA Elismerő oklevelével.
Rendszeresen tanít továbbképzéseken, nyári táborokban. Éneke több mint negyven lemezen hallható. Zenésztársaival bejárta egész Európát, koncertezett többször Indiában, valamint hazánkat képviselve a Magyar Örökség programsorozaton szólóénekeseként meghívottja volt az Egyesült Államok egyik legnagyobb szabású szabadtéri rendezvényének, a Washington szívében évente megtartott Smithsonian Folklife Festival-nak.

DMH Barlang

Dunakorzó 18.
Szentendre, 2000