Események betöltése

Mi a titok? | Vendégünk: Richárd atya | SIKERES MAGYAROK

2017. 12. 12.. 19:00 - 21:00

Leírás

SIKERES MAGYAROK | Közéleti beszélgetések
December 12. | Kedd | 19:00

Téma: MI A TITOK? – Magyarország szellemi és lelki megújulása
Előadó: KORZENSZKY RICHÁRD bencés szerzetes

Helyszín: OFFLINE CENTER (Ady Endre út 6/b)

A rendezvény INGYENES, de regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: https://goo.gl/forms/LIYyza0hfkZSZfLT2
– – – – – – – – – –

ELŐADÓNKRÓL:

KORZENSZKY RICHÁRD bencés szerzetes, pedagógus, a Tihanyi Bencés Apátság elöljárója. Polgári nevén Korzenszky Miklós. 1959-ben, a bencés rendbe lépve kapta a Richárd rendi nevet.
Előadónk nem egy világtól és annak zajától, és mindennapi életétől elzárkózó szerzetes. A Tihanyi Bencés Apátság jólismert vezetőjeként közössége és tág környezete meghatározó személyiségévé vált. Miséi zsúfolásig megtelnek, messze földről zarándokként keresik fel szertartásait, mert a ma emberéhez szól. Rendíthetetlen kitartással építette az Apátságot, Tihany nélküle ma nem lehetne olyan, amilyennek ismerjük.

Előadásával arra keressük a választ, hogy milyen állapotban van ma hazánk, hol tart ma Magyarország, milyen feladataink vannak keresztényként és hol rejtőzik a titok: a közéleti, szellemi és lelki megújulásunk titka.
– – – – – – – – – –

A SIKERES MAGYAROK SOROZATRÓL:

Sikeres nemzet vagyunk-e mi, magyarok? Ismerjük-e eredményeinket, büszkék vagyunk-e sikereinkre? Lépten-nyomon azt tapasztaljuk, hogy méltatlanul kevés szó esik a magyar sikertöténetekről: egyéni példaképekről, közösségi sikerekről.

Hisszük, hogy van, akikre és amire büszkének lennünk. A Sikeres Magyarok közéleti beszélgetéseink célja, hogy meghívottainkkal együtt felfedezzük az egyéni példaképeinket és a közösségi sikereinket, azokat a forrásokat, melyekből helyi – közösségi önbizalmunk táplálkozhat.

Szentendre MA / 2014.01.16.