Események betöltése

Lóci játszik koncert – előzenekar: Meg Egy Cukorka

2022. 10. 08.. 20:00

1900Ft – 2900Ft
Leírás

A Lóci játszik zenekar néhol balkáni, néhol pedig alternatív hangulatú, őszinte életszemléletű zenekar. Energikus színpadi jelenlétével keríti szinte azonnal a hatalmába a koncertre látogatókat.

Lóci szövegeinek különlegessége, hogy mindegyik életének egy fontos szakaszát örökíti meg, így könnyen lehet velük azonosulni. Ilyen például a régi dalok közül emlegetve az „Ó Nincs”, a „Minden úgy jó, ahogy van”, „Szociálisan érzékeny dal” vagy az új, Színes, magyarul beszélő című lemezen megjelent szám a „Túl sok a városban a diszkó”.

A hét éve működő zenekar történetét Csorba Lóci névadó frontember alapozta meg még 2014-ben, amikor megírta a VAN… filmzenéjét. Ezt követte a Ki Mit Tube, és a Cseh Tamás Program elismerése, egy sikeres turné a Margaret Islanddel közösen, majd fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. 2017-ben megnyerték a Fonogram Év Felfedezettje díját, és a Nagy-Szín-Pad verseny győztesei lettek, így az összes fesztiválon kiemelt helyeken léptek fel, ahogy például a VOLT-on a Linkin Park előtt, a SZIGET-en pedig PINK előtt, a Strand fesztiválon a Bastille előtt. Utóbbinak a hivatalos himnusza is a „Nem táncolsz jobban” slágerük egy nyári mutációja lett, „Nem strandolsz jobban” címmel. A 2020-as Magyar Filmdíj gálán Lóci Csengery Dániellel együtt elnyerte a legjobb zeneszerző díjat a Seveled című film főcímdalának megírásáért. 2021-ben pedig a „Panelparadicsom” klipje kapta a legjobb performansznak járó díjat a Magyar Klipszemlén.

A Meg Egy Cukorka pop’art rockzenekar dalszövegei személyes hangvételűek, fontos és aktuális témákkal foglalkoznak, megszólalásuk mégis könnyen befogadható, alapvetően gitárzenékre jellemző hangszerelésű.
Első felvételüket 2016 szeptemberében adták ki, amellyel megnyerték a Petőfi Rádió Saját Zenéd versenyét. Több kislemez mellett két nagylemezük jelent meg, legutóbbi 2021-ben, Keresem címmel. Több dalukat játszotta/játssza a Petőfi Rádió, és évek óta járják a hazai klubokat, fesztiválokat.

Jegyek elővételben 1900 Ft-ért, a helyszínen 2900 Ft-ért kaphatók.

A koncert az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatásával jött létre.

 

Barlang

Dunakorzó 18.
Szentendre, 2000 Magyarország