Események betöltése

Kurátori tárlatvezetés Kmetty János kiállításán

2022. 04. 30.. 17:00 - 18:00

Ft12000
Leírás

Kurátori tárlatvezetés Bodonyi Emőkével, a Kmetty János – Az örök kereső 2.0 – fókuszban a tájképek című kiállításon.

Kmetty Jánost (1889–1975) a kubizmus egyik hazai megismertetőjeként tartjuk számon, bár nem vette át annak minden jellegzetességét: egy saját festői világához igazított, egyénileg értelmezett változatát alakította ki. A művész alapvető feladatának tartotta, hogy a festészet szemléleti igazságait és a kor szellemét egyaránt megtalálja. Ennek jegyében egész pályája során rendkívüli következetességgel és analizáló hajlammal vette birtokba környezetét.
Az általa művelt műfajok közül talán a tájkép az, ami legközelebb állhatott lelki alkatához. Ebben találta meg legszemléletesebben annak a lehetőségét, hogy az ember és a világ, a festő és a világ viszonyát értelmezze. Egész életét és munkásságát annak szentelte, hogy megtalálja azt a kifejezési módot, ami kora szellemiségének leginkább megfelelt.

A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható.
Az esemény regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu
A kiállítás 2022. november 13-ig, csütörtöktől-vasárnapig 10:00-18:00 óra között látogatható.

A múzeumi belépés az FMC kiállításaira és programjaira az egészségügyben dolgozóknak 2022. december 31-ig ingyenes.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Kmetty János Múzeum

Fő tér 21.
Szentendre, 2000 Hungary