Események betöltése

Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás az építészet jegyében / Megnyitó

2022. 08. 03.. 18:00

Leírás

Majd máskor, majd máshol – építészet és művészet címmel nyílik a MANK (Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.) csoportos kortársékszer- és képzőművészeti kiállítása. A megnyitó hangulatáról Ayumi Toyabe kortárs táncos gondoskodik.

Idén negyedik alkalommal nyílik meg az ÚjMűhely Galériában az immár hagyománynak számító kortárs ékszereket és képzőművészeti alkotásokat bemutató kiállítás. A magyar művészek munkáiból válogatott csoportos tárlat ezúttal a design, az iparművészet, a képzőművészet és az építészet kapcsolódási pontjait helyezi a fókuszba. Az építészet alapfogalmai – a szerkezet, a felület, a lépték, a tömeg, a funkció – mellett a tárlat a címben előhívott idő és tér dimenziója mentén olyan kérdéseket is felvet, mint az otthon és az elvágyódás, az emberi lélek és a társadalom mint szimbolikus építmény, illetve az emberi lépték viszonya az épített környezethez.

A kiállítást megnyitja: Szilágyi B. András művészettörténész
Kurátor: Roskó Mária ékszertervező

A tárlat 2022. augusztus 3. és szeptember 10. között tekinthető meg, keddtől szombatig, 10 és 18 óra között.

Kiállító művészek:
Asztalos Zsolt, Bajcsi-Nagy Balázs, Csizik Balázs, Görgényi Gizella, Harsány Patrícia, Horányi Kinga, Huber Kinga, Kerékgyártó Szilvia, Kicsiny Martha, Kocsor Eszter Sára, Kreisz Janka, Lenzsér-Mezei Kata, Marosi László, Sági Luca, Szabó Nelli

Borító: Horányi Kinga: Quarantine Set, 2020

Új Műhely Galéra

Fő tér
Szentendre, 2000 Magyarország