Események betöltése

Kojot négy lelke – Vetítés és közönségtalálkozó a P’Art Moziban

2023. 04. 14.. 18:00

1500Ft – 1800Ft
Leírás

Minden korosztályhoz szól az új magyar animációs film, a Kojot négy lelke, amely érett módon hívja fel a figyelmet a környezetszennyezés és klímaváltozás veszélyeire. A közönségtalálkozó vendége lesz Gauder Áron rendező, forgatókönyvíró.

Jegyvásárlás>>>

„Amíg a fű zöld és az ég kék – mondták az indiánok, és az örökkévalóságot értették alatta.
Nem gondolták, hogy egyszer ez is veszélybe kerülhet. A föld még tűr, de ereje egyre fogyatkozik. Megmenteni a környezetünket csak együtt tudjuk.”
A Kojot négy lelke című új, magyar animációs film az indiánok teremtésének mítoszán keresztül az egész emberiség előtt álló kihívásokra hívja fel a figyelmet és felteszi a kérdést, hogy vajon sikerül-e mindannyiunknak megtalálnunk a helyünket az élet nagy körforgásában addig, amíg nem késő. Rávilágít a jelenkori fogyasztói kultúránk sötét, véráztatta gyökereire, amelyek nemcsak meghatározzák, de alapvetően mozgatják ma is társadalmunkat. A film figyelmeztet, hogy az ember esendő teremtmény, aki felelősséggel tartozik a többi teremtmény iránt is. Nem fogyaszthat korlátlanul, vágyait kordában kell tartani, mert ha nem így cselekszik, a teremtett világ elpusztul.
A film alapjául szolgáló indián népmeséket Cseh Tamás fordította, a forgatókönyvet Gauder
Áron és Bereményi Géza közösen jegyzik.

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000