Események betöltése

Kertmozi a Barlangban

2022. 06. 02.. 00:00 - 2022. 07. 28.. 00:00

1200Ft
Leírás

Idén nyáron újra megnyitja kapuit a Barlang kertmozija. A nyár első havában a zenés filmeké a főszerep.

A vetítések csütörtökönként, este 9 órakor kezdődnek. A filmekre a helyszínen váltható belépőjegy.

Műsorrend:

 • Június 2.
  Buena Vista Social Club: Adios
  kubai-amerikai dokumentumfilm, 110 perc, 2017 (12)
  Az együttes 1997-es lemezével robbant be a köztudatba, és amellett, hogy muzsikájukkal új színeket festettek Kuba páratlanul sokszínű zenei palettájára, utánozhatatlan hangulatú koncertjeikkel világ minden tájára – köztük Magyarországra is – magukkal vitték a vibráló latin életérzést.
  Lucy Walker, Buena Vista Social Club: Adios című zenés dokumentumfilmjében a zenekar tagjai visszatekintenek zenei karrierjükre, felidézik, hogy milyen hihetetlen véletlenek sorozata hozta őket össze, és megemlékeznek zenésztársaikról, akik sajnos már nincsenek köztünk. Természetesen koncertfelvételek sem hiányozhatnak a filmből, az együttes amerikai és angliai turnéjáról láthatunk részleteket.
 • Június 9.
  Kopaszkutya
  magyar zenés dráma, 100 perc, 1981 (16)
  Szomjas György kultuszfilmje, a Kopaszkutya egy rockzenekar történetét meséli el.
  A banda turnéja akadozik. Változtatni kell. A főnök felismeri az idők szavát: külvárosivá kell lenni, le kell menni kutyába. Legyenek Kőbánya Blues Band. A fiúk ráállnak. Szereznek egy kutyát, felfedezik Billt, aki mindenkinek tetszik, durvább szövegeket írnak, és már az első koncert sikeres. Az igazi nagy áttörést a gellérthegyi szabadtéri buli hozza, a gyerekek őrjöngnek…
 • Június 16.
  Soul Exodus
  magyar dokumentumfilm, 93 perc, 2016 (12)
  Bereczki Csaba Soul Exodus című egészestés, zenés dokumentumfilmjének középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. A dokumentumfilmben az amerikai születésű zenészek – Michael Alpert, Dan Kahn, Psoy Korolenko, Bob Cohen, Jake Shulman-Ment – a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat. A Soul Exodus szereplői egyfajta fordított exodusként kelnek útra: hajóval utaznak nyugatról keletre, Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével jutnak el Besszarábiába, Moldovába.
  Bereczki legújabb alkotása, a Soul Exodus a zsidó identitás világába kalauzol: a rendező nemcsak fizikailag és zeneileg dokumentálja az állomásokat, de a lélek utazását is megmutatja.
 • Június 23.
  Zappa
  amerikai életrajzi, zenés dokumentumfilm, 129 perc, 2020 (16)
  Frank Zappa a 20. század egyik meghatározó, extravagáns amerikai művésze – zeneszerző, gitáros, producer és filmrendező.
  Ennek a különleges, személyes hangvételű dokumentumfilmnek a készítése a „rajongók által, rajongók számára” szemlélet jegyében, eredetileg közösségi finanszírozásban indult el, amihez világszerte rengetegen csatlakoztak mikro-adományokkal. A film eddig sosem látott archív koncertfelvételekkel és interjúkkal, minden eddiginél átfogóbb módon mutatja be a 20. század egyik legkarizmatikusabb zenei zsenijének életét, művészeti pályáját a személyes történetét – beleértve politikai állásfoglalását is, amit sosem rejtet véka alá.
  A filmben feltűnik többek között Zappa özvegye, több családtagja és számos egykori pályatársa – köztük David Bowie, Ringo Starr, Mick Jagger, Alice Cooper, Paul McCartney – és zenésztársa is, mint Steve Vai, Mike Keneally, Ian Underwood, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood és Ray White.
 • Június 30.
  Annette
  francia-amerikai-mexikói zenés dráma, 139 perc, 2021 (16)
  A Holy Motors rendezője, Leos Carax két szupersztár, az Oscar-jelölt Adam Driver és az Oscar-díjas Marion Cotillard főszereplésével készítette el legújabb filmjét. Az Annette a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezőnek járó elismerést.
  A showbusiness kulisszái mögé bepillantó film két főszereplője egy stand-up komikus (Driver) és operaénekes felesége (Cotillard). Amikor gyereket vállalnak, alapvetően változik meg kapcsolatuk dinamikája: magánéletükben és munkájukban egyaránt váratlan kihívásokkal kell szembenézniük.
  Carax ezúttal is egy varázslatos, de gyakran sötét világot teremt, ahol a szenvedélyt és az emberi gyarlóságot egyaránt extrém módon ábrázolja.

DMH Barlang

Dunakorzó 18.
Szentendre, 2000