Események betöltése

Keresztrím – az FMC irodalmi beszélgetés-sorozata

2022. 04. 02.. 18:00

Leírás

Keresztrím címmel idén indult útjára a Ferenczy Múzeumi Centrum irodalmi párbeszéd-sorozata. Április 2-án Székely Örs az elhallgatás távolodó csendje és a világalakító szabadság polifóniája témában Győrffy Ákossal beszélget.

A Ferenczy Múzeumi Centrum irodalmi beszélgetéssorozatának alapötlete szerint Szilágyi Zsófia Júlia irodalomtörténész párban meghívott vendégei közül hol a fiatal, most induló, hol a már jelentős életművet felmutatott, elismert író, költő választja meg saját értékei, szakmai kíváncsisága szerint beszélgetőpartnerét. Ezúttal a beszélgetésre felkért Székely Örs, elsőkötetes költő Győrffy Ákos újságírót választotta.

Székely Örs kolozsvári születésű költő, műfordító. A szem folyóirat volt szerkesztője, ex-kántor, gyakorló kertész. 2020- ban jelent meg Ostinato című verseskötete a FISZ-nél. Álmában orgonál és Hölderlint fordít, ha felébred, doktorit ír.

Győrffy Ákos váci születésű, ma Börzsönyligeten élő költő, író, jelenleg újságíró a Mandiner című lapnál. A Csóványos északi oldala című kötettel debütált, a déli oldalán Kismaros díszpolgára. A Bajdázó és Horhos zenekarokban zenél. Friss kötete: A távolodásban.

Az FMC ingyenes eseményén az írók könyvei a szentendrei Líra Könyvesbolt közreműködésével vásárolhatók meg.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Borítókép: Ferenczy Múzeumi Centrum

Czóbel Múzeum

Templom tér 1.
Szentendre, 2000 Magyarország