Események betöltése

Képtelenség – Pacsika Rudolf retrospektív kiállítása

2022. 09. 30. - 2022. 10. 30.

850Ft – 1700Ft
Leírás

A Ferenczy Múzeumi Centrum Pacsika Rudolf Képtelenség című, szűkített retrospektív kiállítása a művész munkamódszerébe, gondolkodásába kíván betekintést adni néhány műegyüttes bemutatása keretében.

Pacsika Rudolf egy sajátos bináris művészeti nyelvi modellt alkotott, amely a strukturalista és a posztmodern filozófiai tételekre épül. Művészetében elszakította a vizuális nyelvet a használattól, és mint absztrakt létet próbálja definiálni. A megalkotott vizuális nyelv alapja a szignifikáció, amely kapcsolatot teremt egy bizonyos dolog (jelölt) és egy képlet (jelölő) között. A jelölő és a jelölt közötti reláció Pacsika művészetének nyelvi jele. Rendezi, vagy akár fel is függeszti a „nyelvhasználatok” közötti hagyományos határokat és megszabadítja a tárgy-területet a kanonizáció terhétől.

 

Pacsika Rudolf: Aneatizációs szerkezet, fotó: Laurie-Anne Estaque
Pacsika Rudolf: Aneatizációs szerkezet, fotó: Laurie-Anne Estaque

A kiállítás kurátora: Prosek Zoltán, múzeumigazgató
A kiállításhoz kapcsolódó brosúra megtekinthető ITT.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

 

MűvészetMalom

Bogdányi u.32.
Szentendre, 2000 Magyarország