Események betöltése

Kár, hogy rák – a PanoDráma társulat előadása

2022. 04. 03.. 15:00

3900Ft
Leírás

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál programsorozat keretében, Kár, hogy rák – avagy always look on the bright side of life címmel tart színpadi előadást a PanoDráma színitársulat. A dokumentum-drámáiról ismert alkotócsapat darabja a rákkal való szembenézésről szól. 

Nem szívesen beszélünk a rákról, mert félünk tőle. De ha időben lépünk, ha kezelhető, ha szerencsénk van, ha farkasszemet nézünk és vitatkozunk vele, ha viccet csinálunk belőle, ha beszélünk róla, ha élünk, ameddig élhetünk, és nem adjuk fel, akkor a rák nem győzhet le minket. Akkor sem, ha belehalunk.

Az előadás apropója a PanoDráma alapítója, Lengyel Anna rákbetegsége. Anna életében a betegség egy új korszakot nyitott. Új szakmai és személyes célokat tűzött ki maga elé, új embereket ismert meg, új barátságokat kötött, lenyűgözte az orvostudomány fejlődése. Nem adta fel, de nem is ámította magát. Kérdezett, kutatott, döntéseket hozott. Erőt és ihletet merített a mumusból.

A produkció létrehozása során orvosokkal, hozzátartozókkal, kollégákkal, ismerősökkel és barátokkal készültek interjúk. Ezen beszélgetések és egyéb dokumentumok szó szerinti felhasználásával készült az előadás.

A Szentendrei Teátrum eseményére jegyek ITT kaphatók.

Borítókép: Szentendrei Teátrum

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterem

Pátriárka utca 7.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország