Események betöltése

Jazz Estek Szentendre

2022. 06. 03. - 2022. 06. 05.

2900Ft
Leírás

A Ferenczy Múzeumi Centrum Szentendre zenei fesztiváljainak hagyományára támaszkodó, új kezdeményezése a Jazz Estek Szentendre című programsorozat, melynek keretében nemzetközi előadók is fellépnek a Barcsay Múzeum szabadtéri színpadán.

A pünkösdi hétvégére eső Jazz Estek Szentendre jazzfesztivál, folytatja a tavalyi, nagy sikerű Jazz és Bor Fesztivál művészeti törekvéseit. A szervezők a magyar jazz élvonalbeli művészei mellett ritkán hallható külföldi előadókat is meghívtak az eseményre.

 • Június 3. (péntek) 18:00
  Megnyitó koncert a Londonból érkező Liane Carroll énekes dalaival és zongorajátékával, aki ellenállhatatlan temperamentumának, zeneiségének és humorának köszönhetően a legjobb londoni klubok állandó kedvence.
 • Június 3. (péntek) 19:30
  Három kirobbanó tehetségű szaxofonossal felálló fiatal budapesti szextett, a néhány éve alakult Coltrane Legacy, akiknek elhivatottsága és tudása egyformán kiemelkedő.
 • Június 4. (szombat) 18:00
  A magyar, argentin és izraeli muzsikusokkal zenélő, Lachegyi Máté nevével fémjelzett Ensemble Borealis kvartett, amely ebben a felállásban először játszik itthon.
 • Június 4. (szombat) 19:30
  László Attila, Gyárfás István és Juhász Gábor – három óriási hírű gitáros közös koncertje a Gitármágia zenekarral.
 • Június 5. (vasárnap) 18:00
  A Négy hang – négy évszak produkciójában Vörös Niki három énekesnővel társulva, duóban és kvartettben jeleníti meg az évszakok és a hangulatok körforgását.
 • Június 5. (vasárnap) 19:30
  A város közönsége által jól ismert, a Barlangban saját kvartettjével klubot működtető Borbély Mihály szaxofonos két régi barátjával, Lukács Miklós cimbalmossal és Dés András ütőhangszeressel szórakoztatja a közönséget.

Fotógaléria – balról jobbra: Gitármágia, Coltrane Legacy, Liane Carroll

Az előadások helyszíne: Barcsay udvar (Dumtsa Jenő utca 10.) – kerekesszékkel a Barcsay udvar akadálymentesen megközelíthető.
Házigazda és művészeti vezető: Zipernovszky Kornél PhD, jazzkritikus, szerkesztő.

Napijegy ITT kapható: 2900 Ft

Barcsay-Udvar

Dumtsa Jenő u. 10.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország