Események betöltése

Horváth Lóczi Judit – Almárium / kiállítás-megnyitó

2022. 08. 30.. 18:00

Leírás

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel vár mindenkit Horváth Lóczi Judit: Almárium című kiállításának megnyitójára.

A megnyitó eseményen kurátori közreműködéssel és a kiállító művésszel rendhagyó tárlatvezetést tartanak.

Almárium. Egy már-már elfeledett jelentésű szó. Talán rémlik iskolás olvasmányainkból, ahonnan krajcárokra, befőttekre és kulccsal elzárt értékekre asszociálunk. Egykor a mindennapok részét képezte, ma pedig gondolatfoszlányokból igyekszünk feltárni valódi jelentőségét.
Horváth Lóczi Judit legújabb műtárgyegyüttesével olyan alapvető emberi értékekre hívja fel a figyelmet, melyek napjainkban egyre inkább eltűnni látszanak – mégsem tudunk nélkülük minőségi és értelmes életet élni. Az értékmentés és az értékőrzés hívószavak mentén a kiállítás koncepcióját az almárium szimbolikus funkciójához kapcsolta.

Horváth Lóczi Judit Almárium című kiállítása egy olyan hely, ahová vissza lehet húzódni a világ külső zajai elől, ahol lehetőséget kapunk belső hangunk meghallásához. A bemutatott művek által pedig olyan igazodási pontokra találhatunk, melyek ráirányítják fókuszunkat azokra a dolgokra, melyekre valóban érdemes odafigyelni magunk, és a körülöttünk élők érdekében is.

A megnyitón köszöntőt mond: Sipos Tünde művészettörténész, a kiállítás kurátora
Közreműködik: konkoi

A kiállítás 2022. augusztus 30. és október 8. között tekinthető meg, hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között, valamint szombaton 10 és 17 óra között.

Borítókép: Everyday needs: Gratitude, Humility, Patience, 2022

MANK Galéria

Bogdányi út 51.
Szentendre, Pest megye 2000