Események betöltése

Hókirálynő – Mesejáték a könyvtárban

2022. 12. 09.. 18:00 - 20:00

2000Ft
Leírás

A Szentendrei Kulturális Központ, a Kanyar-GO Alapfokú Művészeti Iskola és a Musicalvarázs alapítvány támogatásával Andersen-Svarc: Hókirálynő című kétfelvonásos mesejátéka a Szentendrei Gyermekszínház és Kreatív Színházi Stúdió eseményeként tekinthető meg a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban.

A Hókirálynő meséjét mindenki ismeri. Ez a történet a jó és a rossz, a bennünk uralkodó félelmek felülkerekedésének, és végül legyőzésének története. A szeretet erősebb a gonosznál. A szeretet gyógyír a megfagyott szívre.
A téli éjszakákon, amikor a hideg csontig hatol, akkor jön el a Hókirálynő, hogy megfagyassza a kétkedő szíveket. Gerda és Kei kedves, öreg nagymamájukkal élnek együtt, egy kis padlásszobában, nagy szeretetben. A hidegszívű, gonosz Hókirálynő meglátogatja őket és Kei-t magával viszi a birodalmába, ahol az örök jég és fagy uralkodik.
Gerda jó testvér, nem nyugszik bele, hogy elveszítette Kei-t. Megígéri a nagymamájának, hogy ha addig él is, felkutatja a Hókirálynő birodalmát és visszahozza a fiút szülőházába. Gerda még nem is sejti, mennyi akadályt kell legyőznie, és mennyien akadályozzák vagy segítik majd viszontagságos útját.
Ez a színes és fordulatos mese valóban a dán Hans Christian Andersen legszebb meséi közé tartozik, melyből Jevgenyij Svarc írt színpadi változatot.
A drámaíró így vélekedik a meséiről: „Ne keressenek a mesében rejtett tartalmat, mesét nem azért mondunk, hogy eltakarjuk, hanem hogy kitárjuk a benne rejlő gondolatokat!”

Jegyek a szentendre.jegy.hu-n és az előadás napján, kezdés előtt egy órával a helyszínen kaphatók.

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Pátriárka u. 7.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország