Események betöltése

Filmfestés – Nyolc hegy

2023. 01. 14.. 16:00

Ft1500 – Ft1800
Leírás

2022-ben indult a P’Art Mozi izgalmas, új programja, a Filmfestés, amely egy különleges filmfeldolgozásra ad alkalmat és lehetőséget. Ezúttal a Nyolc hegy című film megfestésére várja az érdeklődőket a házigazda, Varga Anna vizuális- és környezetkultúra tanár.

A film élményéből kiindulva festékkel, papíron a művészetterápia eszközeivel hívhatnak elő képeket a résztvevők. A folyamat átéléséhez semmilyen rajzos előképzettség nem szükséges.
A vetítésre váltott jeggyel a programon való részvétel ingyenes.

Nyolc hegy
feliratos, olasz-belga-francia filmdráma, 147 perc, 2022
A hindu mitológia szerint nyolc hegy határolja a világot, amelynek a közepén egy óriási kilencedik hegy áll. Akkor találunk rá a boldogságra, ha a középső hatalmas hegyen éljük le az életünket, vagy ha beutazzuk a többi nyolcat? A két tizenéves, Pietro és Bruno együtt töltik a nyarakat a Dolomitokban, ősszel Pietro hazamegy Torinóba, a zsúfolt nagyvárosba, Bruno viszont marad a hegyek között, a falujában. A két fiú között nagyon mély gyerekbarátság szövődik, ami viszont megszakad a tinédzser évek alatt. Pietro felnőttként keresi a helyét, bejárja a világot, míg Bruno szülőfalujában próbál boldogulni, ahol egy évszázados hagyományok alapján működő gazdaságot működtet. Csaknem húsz év után találkoznak újra, és most jobban egymásra vannak utalva, mint bármikor a korábbi életükben. Az Alabama és Monroe, valamint a Csodálatos fiú rendezője ezúttal lenyűgöző olasz tájakra kalauzol, hogy egy évtizedeken átívelő barátságot mutasson meg. A Nyolc hegy Paolo Cognetti hazánkban is kiadott, nagy sikerű regényéből készült filmadaptáció, amely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri díját nyerte.

Filmelőzetes>>
Jegyvásárlás/jegyfoglalás>>

 

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000