Események betöltése

Családi nap és kincskeresés az FMC-vel

2022. 01. 29.. 10:00 - 12:00

500Ft
Leírás

A Kincskeresés, kaland, tudomány. Közösségi régészeti projektek Pest megyében című kiállításhoz kapcsolódóan a Ferenczy Múzeumi Centrum családi napot rendez.

Győri Tibor, a Közösségi Régészeti Egyesület tagja és önkéntese vezetésével, professzionális fémdetektor, illetve pointer (föld alatt megbúvó fémtárgyak felkutatására való eszköz) segítségével a programon részt vevő gyerekek csatlakozhatnak a Duna-parti kincskereső kalandhoz.

Amíg a gyerekek a Duna-parton kincsre vadásznak, a szülők dr. Rácz Tibor Ákos kurátor tárlatvezetésén vehetnek részt a Kincskeresés, kaland, tudomány. Közösségi régészeti projektek Pest megyében című kiállításon. A családi nap zárásaként a szülők a gyerekekkel együtt, egy mese segítségével játékos felfedezőútra kelhetnek a tárlaton.

Gyülekező: 10:00 Ferenczy Múzeum udvara ( Kossuth Lajos u. 5.)

A program időtartama kb: 2 óra

A kincskereső foglalkozás 7 év alattiak egy kísérőjének ingyenes
Regisztráció (maximum 15 fő): muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu
A múzeum kiállításai és rendezvényei védőmaszk viselésével látogathatók.

Az FMC a programváltozás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Ferenczy Múzeum

Kossuth Lajos utca 5.
Szentendre, 2000 Hungary