Események betöltése

Családi futófesztivál a Skanzenben

2022. 07. 17.. 07:30 - 16:30

Leírás

Három év szünet után a Pomázi Futó Bajnokok SE ismét megrendezi családi futófesztiválját a Skanzenben.

„Fuss vissza a múltba, velünk!”

A verseny azzal a céllal született, hogy a nyár közepén egy autentikus futóeseményben részesüljenek a családok egy olyan környezetben, ahol a kultúra és a sport tud összekapcsolódni. A verseny napján a múzeum látogatható és minden futónak és családtagjainak, kísérőinek a belépés ingyenes. Amíg a családtagok futnak, a többiek körbejárhatják Magyarország tájegységeit és szurkolhatnak a futóknak is közben.  Ezen a napon minden tájegység nyitva lesz, de a Skanzen Vonat sajnos nem közlekedik.

A nyár egyik legizgalmasabb családi futófesztiválján a pálya adottsága, a falusi környezet fog gondoskodni  a szórakoztató hangulatról.

A gyermekek részére külön 700 méteres gyermekfutam indul, és a felnőtt távokban lesz több kategória (3,5 km, 7 km, 14 km, 21 km, 21 km párban).
Új betétszám, csak diákoknak, 10-18 éves korig: 21 km-es, 6 fős diákváltó

„Sétálj az egészségedért!”
Sétakör olyan embereknek, akik valamiért éppen nem futhatnak, mondjuk mert betegek, vagy sérültek, vagy éppen olyan kihívásokkal küzdenek, amik nem engedik a futást. Sallai Zsuzsi, a verseny megálmodója most éppen ebben a helyzetben van, így ő is sétálni fog a sorstársakkal.

A versenyre nevezni ITT lehet.

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Sztaravodai út
Szentendre, 2000 Hungary

+36 (26) 502 537