Események betöltése

Chicago Blues Union koncert

2022. 05. 06.. 20:00 - 22:00

1200Ft
Leírás

Az 50-es, 60-as évek blues hangulatát interpretáló Chicago Blues Union formáció februárban megjelent albumát koncertekkel mutatja be a közönségnek az év folyamán.

Ha csak egyetlen nevet említhetnénk a hazai blues életből, Fekete Jenő lenne az. Veterán blues gitáros, énekes, dalszerző, Emerton díjas művész, de mindenekelőtt a blues szerelmese. A 90-es években a Palermo Boogie Ganggel került reflektorfénybe, majd megalapította Muddy Shoes nevű zenekarát, amit immáron 25 éve működtet. Ezenkívül számos zenésszel játszott együtt az elmúlt 30 év alatt.

Tavaly év végén, a több éve szünetelő T. Rogers zenekar és a hazai blues világ kiemelkedő alakja, Fekete Jenő közös formációt hozott létre, amely igyekszik autentikusan bemutatni a közönségnek a Chicago Blues születésének korszakát.

„A Chicago Blues Union, őrült blues zenészek társasága, akik a legszentebb Chicago bluest magukévá téve tisztelegnek Little Walter, Willie Dixon, Junior Parker vagy Sonny Boy Williamson előtt, és a lemezt indító “Born In Chicago”-val  Paul Butterfield előtt. Ez az album dalról dalra kihasználja a ritmus adta lehetőségeket, folyamatosan magasan tartva a szintet olyan zenészekkel, akik pontosan tudják, mit játszanak, és egyértelmű szándékuk, hogy minden egyes előadáson kifejezzék kétségtelen tiszteletüket és elkötelezettségüket a Blues zene iránt.”

A Chicago Blues Union tagjai:
Fekete Jenő – gitár, ének
Kovács Ferci – gitár
Szatai Zsolt – basszusgitár
Baráth Béla – dob
Stew Hay – szájharmonika

Jegyek az előadás helyszínén kaphatók.

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang

Duna-korzó 18.
Szentendre, Pest Magyarország