Események betöltése

Borbély Műhely jazzklub – Az éjszaka csodái / lemezbemutató koncert

2022. 11. 08.. 19:30

1200Ft – 1500Ft
Leírás

Különleges eseményre készül Borbély Mihály jazz quartettje, új lemezük anyagát mutatják be a szokásos keddi jazzklubban, ami kivételesen a hónap második keddjén lesz.

„Esti, éjszakai zene” – jellemzi Borbély a lemezt, amiből arra következtethetnénk, andalító balladák követik majd egymást. Erről azonban szó sincs. Az esti hangulat itt nem egyenlő a lassúsággal és tempóvesztéssel, inkább egy olyasfajta belső „napnyugtát” jelöl, amikor az ember képessé válik egyszerre befogadóvá és teremtő-alkotóvá válni, akárcsak az imában. (Szász Emese/BMC)
„Azt szerettem volna, hogy a lemez egésze nagyon természetes legyen. Emberi és esendő. Régebben azt gondoltam, részletekbe menően meg kell írnom a számokat, hogy a kottaképből pontosan kiolvasható legyen, miként kell azt játszani. Mostani munkamódszeremre a határozott koncepció mellett vázlatosabb kották jellemzőek, amelyeket sokszor költői, képzőművészeti vagy filozofikus gondolatokkal egészítettem ki, s tudtam, bízhatok abban, hogy jól összeszokott alkotóközösségünk termékenyítő módon alakítja a zenei folyamatokat” – Borbély Mihály.

Fotó: Huszti István

 

Barlang

Dunakorzó 18.
Szentendre, 2000 Magyarország