Események betöltése

Bauer Barbara író-olvasó találkozója a könyvtárban

2018. 05. 16.. 18:00 - 19:30

Leírás

Zsíros kenyér extrákkal – 2018. május 16. szerda 18:00: Bauer Barbara író-olvasó találkozója. Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár olvasóterme (Szentendre, Pátriárka utca 7.)

„Még javában tanultam, amikor 20 évesen repülni kezdtem. 6000 órát töltöttem a levegőben légikisasszonyként. Láttam világot és világpolgárt, szívtam magamba azt a tapasztalatot, amire földi lét során talán kétszer ennyi időre lett volna szükségem. Közben két diplomát szereztem, és egyik alapítója voltam egy kisebb televíziónak, ahol aztán szerkesztőként dolgoztam – a repülés mellett – tíz évig. De mindig visszakanyarodtam: az íráshoz.
Mígnem leültem és megírtam három regényt. Magam sem hittem, hogy megváltozik tőle az életem, hogy nagy sikerrel robban be a magyar könyvpiacra a LÉGIKISASSZONYOK (2012), a KÉT ÚT KÖZÖTT (2013) és a MAGÁNUTAK (2014).

Jelenleg anyuka vagyok és feleség, dolgozó nő és persze írok. Amikor szusszanhatok egyet, akkor a világ kevésbé kézzelfogható oldalát vizsgálgatom. Hogy, hogy nem ennek kapcsán is írtam egy regényt. A címe: VAKREPÜLÉS (2015. elején jelent meg).

És úgy tűnik, az élet újra és újra letesz elém valamit, ami írásra késztet. Az ELSUTTOGOM SZÁZSZOR (2016) sem engedett nyugodni, míg meg nem írtam. Elvitt a szépirodalom és a történelem felé. Belekóstoltam, és szerelemmé lett. Hosszas levéltári, helytörténeti, történelmi kutatás után született meg A LEGGAZDAGABB ÁRVA (2017), keménytáblás, történelmi regényem, ami nagy váltást jelentett az életemben.

Wenckheim Krisztina, a kis kontesz, a leggazdagabb árva, Sissi palotahölgye megfogta a kezem, vezetett az úton, mely az életéről szól, és úgy tűnik, el sem engedte. Noha nem maradtam az 1800-as években, a történelem újra jó alapot adott egy regénynek. A PORLIK, MINT A SZIKLA (2017) a történelem valóságába helyezett családtörténet, ahogy a legújabb regényemnek, AZ ÉLET HANGJA (2018) című kötetnek is a történelem adta a hátterét.

És a sornak még nincs vége. De hogy éppen most min dolgozom, az egyenlőre maradjon titok…” /Bauer  Barbara/

 

A belépés ingyenes!

Pest Megyei Könyvtár

Pátriárka u. 7.
Szentendre, 2000 Hungary