Események betöltése

Átmennék a Dunán – a Filibili népdalkör útja Szlovéniába

2020. 03. 09.. 16:25 - 18:00

Leírás
2020. március 9.-én hétfőn 16:25 -től idézik fel Győri András másfél órás filmjével a Filibili Népdalkör és barátainak szlovéniai útját a P’Art Moziban. A belépés ingyenes.

A huszonhét éve alakult szentendrei Filibili Népdalkör már körbe utazta kis Magyarországot.

Szlovénia kimaradt ebből a körből. Most elhatározták a népdalkör tagjai, hogy párjaikkal és barátaikkal „Átimennének a Murán” és Szlovénia értékeiből keressenek fel néhányat.

Ennek a közös útnak csak ízelítő volt a célja. Keresni és felvenni a magyar kapcsolatokat Mura-vidéken és Ljubljanában. Ámulni Szlovénia természeti felszíni és földalatti csodáiból, épített környezetéből annyit, amennyi belefért a rövid négy napba.

(József)

„Átimennék a Murán,

Jövő évnek tavaszán…”

Ez a mottóban leírt gyönyörű népdal adta az ötletet, hogy a szentendrei Filibili Népdalkörrel átmenjünk a Murán és néhány napot Szlovéniában töltsünk.

Négy nap volt csupán, de annyi élménnyel tértünk vissza, mintha egy hétig barangoltunk volna. Csodákat éltünk meg a föld felszínén, a föld mélyén, lebegve föld és ég között vagy éppen a tavon. Ahol csak megfordultunk dalra fakadtunk. Abban bízunk, hogy a film láttán mások is „Átimennek a Murán” még ennek az évnek a nyarán.

(Nelli)

P’Art Mozi

Dunakorzó 18.
Szentendre, 2000 Hungary