Események betöltése

A tökéletesség pillanatai – az FMC gyűjteményes szobrászati kamarakiállítása

2023. 01. 22. - 2023. 04. 17.

Leírás

Szentendréhez és a város művészeti életéhez kötődő alkotók klasszikus modern és kortárs magyar szobrászművészeti alkotásait bemutató kiállítás a Kmetty Múzeumban. 

A kiállítás szombaton és vasárnap, 14 és 16 óra között látogatható.

A Ferenczy Múzeumi Centrum szobrászati gyűjteményét jellemzően formáló és azt reprezentáló összeállításban az átfogó tendenciák, stílusok és kiemelkedő művészeti karakterek bemutatása révén megismerhetjük a plasztikák tökéletes anatómiára, a részletekre és a történetmesélésre való összpontosítása mellett a „felszín alatti” érzékelés kifejezésmódjait. A látvány és az attól való elvonatkoztatás tökéletes pillanatainak ábrázolásain a fény és árnyék, anyag és forma játékának kölcsönhatásai domborodnak ki.

Asszonyi Tamás: Tél (1971)
Asszonyi Tamás: Tél (1971)

Kiállító művészek: Asszonyi Tamás, Ifj. Blaskó János, Csíkszentmihályi Róbert, Farkas Ádám, Farkas Zsófia, Ferenczy Béni, Holdas György, Imre Mariann, Kerényi Jenő, Kucs Béla, Ligeti Erika, Lois Viktor, Matyófalvi Gábor, Mészáros Dezső, Németh Ágnes, Papachristos Andreas, Rózsa Péter, Smetana Ágnes, Szentirmai Zoltán, Z. Gács György

Farkas Ádám: Emlékek a jövőből II. (1980)

A kiállításhoz kapcsolódó programok:

  • Kultkukucs! – január 22. (vasárnap), 11 óra – A magyar kultúra napjához kapcsolódva exkluzív betekintő a szobrászati kamarakiállításba Farkas Ádám szobrászművész ingyenes tárlatvezetésével. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges.
  • Kurátori tárlatvezetés – január 28. (szombat) 15 óra – Iberhalt Zsuzsa kurátor tart ingyenes tárlatvezetést a kiállításon. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges.

 

Kmetty János Múzeum

Fő tér 21.
Szentendre, 2000 Hungary