Események betöltése

A Testről és lélekről – filmvetítés

2017. 12. 15.. 17:30 - 19:30

Leírás

A Testről és lélekről című film vetítése a Rejtekerdő kiállításhoz kapcsolódóan

>> A filmvetítés előtt, 17.30-kor tárlatvezetés Kovalovszky Dániel Junior Prima díjas fotográfus részvételével, a Rejtekerdő című kiállításon bemutatott Zöld csend című fotósorozatáról.

Egy film, ahol a magányos szereplők havas erdőkbe álmodva magukat szarvasként találnak egymásra.
Egy életmű, ahol örök inspirációs forrás az erdő, és a szarvas visszatérő motívum. Csíkszentmihályi Róbert állat és ember ötvözetéből megalkotott erdei vadjai rokonságot mutatnak Enyedi Ildikó filmjének szereplőivel, akik menedékre és társra lelnek álmaik erdejében.

————————–————————–————————–———

Testről és lélekről
magyar játékfilm, 116 perc, 2017

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Ferenczy Múzeum

Kossuth Lajos utca 5.
Szentendre, 2000 Hungary