Események betöltése

A szabadság gesztusai – finisszázs

március 27.. 17:00 - 18:00

Leírás

Bácsi Róbert László A szabadság gesztusai című kiállításának záró eseményén ef Zámbó István, Margit Szabolcs és Vincze Ottó tárlatvezetése mellett tartanak dialógust a képzőművészek a róluk készült portrékról.

Bácsi Róbert László szentendrei művészeket megörökítő sorozata azt a sajátos atmoszférát ragadja meg, ami a műtermek jellemzője, egy szabad tér, ahol minden külső tényezőtől függetlenül alkotások születnek. Ez a tér ad inspirációt a művek létrehozásához, egy autonóm hely, ahol nem érvényesülnek a hétköznapi élet szabályszerűségei.

A portrék nem csupán a környezetet mutatják be, hanem lélekelemző mélységgel ábrázolják a művészeket saját közegükben, a rájuk jellemző tárgyaik és eszközeik mellett. A kiállított portrék többek között Vincze Ottót, Margit Szabolcsot, ef Zámbó Istvánt mutatják be.
A finisszázs alkalmával a három képzőművész elmeséli, mitől érzik szabadnak magukat, és véleményük szerint megvalósítható-e a fogyasztói társadalom uniformizálódó keretei között az egyénre szabott, kreatívan alakított élet. Reflektálnak a bemutatott fotósorozatokra is, és elmondják, milyen önmagukat viszontlátni egy portréfotón tizenhat év távlatából.

A záró esemény ingyenesen látogatható.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Borítókép és fotó: Deim Balázs

Vajda Múzeum

Hunyadi utca 1.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország