2020. június 14., 12:59
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

40 féle ingyenes vizsgálat egy helyen – fókuszban a megelőzés! Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja keretében ingyenes szűrővizsgálatokon lehet részt venni június 21-22-én 9-16 óra között Szentendrén – ezúttal a Püspökmajor lakótelepen, a Móricz Zsigmond Gimnázium melletti parkolóban. Vércukor, koleszterin, vérnyomás, EKG, testösszetétel  vizsgálatok, életmód és táplálkozási tanácsok. A kamion a járványügyi biztonság miatt csak előzetes regisztráció alapján látogatható! Regisztráció: 06-26/777-015, június 15-18. között.

A szűrőprogram minden magyar állampolgár részére ingyenes, a részvételhez TAJ-kártyára nincs szükség. Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2020-2022 időszakban a „Fókuszban a megelőzés Gyermekek – Fiatalok – Családok Évének” keretében segít, hogy minél több magyar állampolgár életkortól, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül megismerje saját egészségi állapotának alakulását és még időben felismerje a megelőzés fontosságát.

A szűrőkamionban a vizsgálatokon kívül látványos anatómiai bemutató, dietetikai tanácsadás, elsősegély nyújtási ismeretek, anatómiai mozisátor program is lesz.

A kamion júniusban, a szentendrei állomás után Tahitótfaluba, Csobánkára, Pomázra és Budakalászra is ellátogat. A program az Egészséges Városért Közalapítvány szervezésében, az MÁESZ, a Praxisközösségek, Egészségfejlesztési irodák (EFI) segítése és támogatása 2020 projekt keretében jött létre.

A rendezvényen fokozottan felügyelik a járványügyi prevenciót. 3 szintű beléptetési rendszert alkalmaznak, kötelező a szájmaszk viselése és a védőtávolság megtartása.

Regisztráció a Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda (EFI) telefonszámán: 06-26/777-015, június 15-18. között.

A Praxisközösség és az EFI szakemberei várják vércukor, koleszterin, vérnyomás, EKG, testösszetétel  vizsgálatokkal, életmód és táplálkozási tanácsokkal.