2020. július 30., 18:21

Méltatlan támadás érte a járványhelyzetben a közösség érdekében szolgálatot biztosító önkormányzati dolgozókat. A húsvétkor napi 11 órában terepen dolgozó rendészek és önkéntes szolgálatot vállaló más városi dolgozók számára napi egy alkalommal ételt vásárolt az önkormányzat. A gesztust közérdekű adatigényléssel kikért számlák nyilvánosságra hozásával többen visszaélésnek próbálták feltüntetni.

Napi egyszeri meleg étellel – egy-egy pizzával – támogatta a húsvéti ünnepek négy napja alatt önkéntes szolgálatot teljesítők vállalását az önkormányzat. A járvány terjedésének fékezésére tavasszal életbe lépett „maradj otthon” kampány ellenére hétvégeken tömegével keresték fel Szentendrét a turisták. Ezért több hétvégén, így húsvétkor is lezárta a várost az önkormányzat a nem helyi lakosok előtt. A lezárásban önkéntesek segítették a hatósági személyek munkáját, akik reggel 8-tól este 7 óráig álltak a kilenc ellenőrzőpontnál – órákon át a tűző napon – hogy a Szentendrére irányuló turistaforgalmat visszafordítsák, és a lezárásról tájékoztassák az érkezőket.

Húsvét négy napja alatt (2020.04.10. – 2020.04.13.) naponta 34 adag pizzát vásárolt az önkormányzat a lezárásban résztvevő munkatársak számára. Az ételrendelés költsége 48.050,- Ft/nap, összesen 192.200,- Ft.

A városvezetést célzó, ám a közösségért szolgálatot vállaló rendészek, polgárőrök, Városi Szolgáltató munkatársak, Kulturális Kft. munkatársak, múzeumi kollégákat ért méltatlan támadást Szentendre városvezetése visszautasítja.