2022. szeptember 15., 13:09
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szeptember 11-én vasárnap hetedik alakalommal rendezték meg kulturális napjukat a szentendrei szlovákok. Az eseménynek ebben az évben a pilisszentkereszti Pilisi Szlovákok Kulturális Központja adott otthont. A rendezvény szervezője köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak ezen a napon, hanem az év többi napján is szerveznek programokat a közösség tagjainak.

A szlovák-nap vendégei voltak Demjén Márta, a Pilisi Szlovákok Egyesületének Elnöke, Papucsek Glük Márta, a Szlovákok Szövetségének tagja, Dombai Gáborné, Pilisszentlászló Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke, Petkó Gábor, Pilisszentlászló Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatának elnökhelyettese, Fuhl Imre, a SlovakUM Nonprofit Kft. ügyvezetője, Mikucsik Gábor, Pilisszentkereszt Község alpolgármestere.

A felsorolt vendégek mellett Fülöp Zsolt Szentendre Város polgármestere is örömmel tett eleget a meghívásnak és köszöntötte a jelenlévőket.

A köszöntők után szlovák népzenét és népdalokat hallgathattak a jelenlévők, a pilisi hagyományőrzők mellett rákoskeresztúri és kóspallagi szlovákok is színesítették a műsort.

 

Fotó: oslovma.hu