Pénteken adják át a budakalászi csomópontot – www.szentendre.hu
2017. június 8., 10:11

Befejező fázisához érkezett az M0 autóút – 11. sz. főút körforgalmú csomópontjának átépítése és kapacitásbővítése. A jelzőlámpás forgalomirányítással bővített csomópontot péntek hajnalban adják át a forgalomnak.

Befejező szakaszához ért a kivitelezés, 2017.06.09-én a hajnali órákban, a jelzőlámpák bekapcsolásával párhuzamosan, a körforgalmat teljes felületen átadják a forgalomnak.

Az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk. A megfelelő belépési sáv kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik. A körforgalomba csak a belépést szabályozó forgalomirányító jelzőlámpák zöld jelzése esetén lehet belépni. A jelzőlámpa rendszer forgalomfüggő üzemmódban (nem fix program alapján) működik. A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba. A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közé telepítendő gömbsüvegsor fizikailag megakadályozza a sávváltást.

Az új forgalmi rend bevezetésének napját (2017.06.09.) követő közel két hétben (műszaki átadás-átvételi eljárása ideje alatt), a forgalom kisebb zavarásával járó munkavégzés még elő fordulhat a csomópontban, ezért a Magyar Közút Nzrt. a közlekedők további megértését és türelmét kéri.

A forgalomlefolyást az új csomópontban a csatolt ábrák szemléltetik.