2015. november 11., 18:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egy év szünet után immár 18. alkalommal került újra megrendezésre a szentendrei óvodások várva várt sportrendezvénye, az Ovi-olimpia. A rendezvénynek a Barcsay iskola adott otthont, a szervezési feladatokat aSzentendre Város Önkormányzata és a Piramis Sportegyesület vállalta.

2Dombay Zsolt képviselő megnyitó beszédét több mint 100 óvodás és közel 200 hozzátartozó hallgatta. A program a Piramis SE közelmúltban Európa Bajnokságot is megjárt és remekül szereplő karatésainak látványos bemutatójával folytatódott.

A bemelegítést hagyományosan a rendezvény ötletgazdája, Tóthné Mák Ildikó tartotta.

Érdekesség volt, hogy az ezen a rendezvényen segítőként szereplő Bereczki család 15 évvel ezelőtt indult és nyert az akkori ovi-olimpia családi futóversenyén. Azóta Roland már többszörös karate Magyar Bajnok, egyéni EB második és Csapat Európa Bajnok!

A megnyitót követően 12 óvodai csapat kezdte meg a küzdelmet a végső győzelmet jelentő vándorserlegért. A 6 óvodásból és 2 szülőből álló csapatok a Piramis SE jóvoltából ötletes feladatokkal birkóztak meg. A selejtezőből három óvoda csapata jutott a döntőbe, ahol hatalmas buzdítás közepette versengtek egymással. A bajnoki cím a legutolsó versenyszámban dőlt el és méltán örülhettek a Bimbó úti tagóvoda versenyzői. A többi óvodának sem kellett szomorkodni, hiszen versenyzésüket különböző díjakkal ismerték el a szervezők.

3Valamennyi óvoda részére kiemelt díjátadó helyen került sor az oklevelek és díjak átadására. A legjobb három óvoda versenyzői az oklevél és díjak melle természetesen érmeket is kaptak. Hatalmas ováció közepette vehette át a győztes óvoda Szentendre Város Önkormányzatának vándorserlegét!

Eredmények:

 1. Bimbó úti tagóvoda
 2. Izbégi tagóvoda 2. csapata
 3. Óvoda Központ 2. csapata
 4. Református óvoda 2 csapata
 5. Vasvári P. utcai tagóvoda 2 csapata
 6. Szivárvány óvoda 2. csapata
 7. Szivárvány óvoda 1. csapata
 8. Óvoda Központ 1. csapata
 9. Izbégi tagóvoda 1. csapata
 10. Bimbó Úti tagóvoda 2. csapata
 11. Református óvoda 1. csapata
 12. Vasvári P. utca tagóvoda 1. csapata

A díjátadást követően a kis óvodások és szüleik a szervezők által felállított pontgyűjtő állomásokon szerezhettek egyéni pontokat és válthatták be azokat különböző ajándékokra. Lehetett célba dobni, akadály- és közlekedési pályát teljesíteni, kapura rúgni, sakkozni, karatézni, logikai játékot játszani, bóját keresni és rajzolni. A fárasztó nap végére a szervezők még a jelen levő szülők részére is szerveztek egy célba dobó versenyt, mely végén Vince Réka és Barta Zsolt vehette át a felajánlott különdíjat.

1

A szervezők ezúton is köszönik mindazok munkáját akik segítették a rendezvény megszervezését!

Találkozunk jövőre!