2019. július 11., 12:20
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

„Alig több, mint egy éve vettem át a város egyetlen uszodájának, a V8-nak az ügyvezetését, célom azóta is változatlan: jó gazdája szeretnék lenni a város kiemelt intézményének. Az önkormányzattal karöltve arra törekszünk, hogy lépésről lépésre javítsunk az uszoda és a szabadidőközpont szolgáltatásainak színvonalán, hogy minél több szentendrei és környékbeli vendég élvezhesse az uszoda által biztosított egyedi sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket” – mondta el Wildner Márton ügyvezető annak kapcsán, hogy megújul a V8 uszoda és Szabadidőközpont wellness-részlege. „Éppen ezért rendkívül nagy öröm számomra, hogy idén sikerül megvalósítani egy nagyobb fejlesztést: a V8 wellness részlegének felújítását.”


De miért is van erre szükség? – tehetnénk fel a kérdést. „Ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat a saját otthonunkban, rövidebb-hosszabb időközönként fel kell azt újítani, és biztos vagyok benne, hogy lehetőségeihez mérten mindenki erre törekszik a saját otthonában. Idén 10 éve épült a V8 és benne a V8 wellness, elérkezettnek láttuk az idejét annak, hogy visszaadjuk, vagy ha úgy tetszik, újra megteremtsük a wellness-részleg fényét. Ezért az önkormányzat támogatásából június 17-én elindult a felújítás, mely előreláthatóan augusztus 28-ig tart majd. Kicsivel több, mint 57 millió forintból korszerűsítjük a wellness medence, a jakuzzi és a zuhanyzók szigetelését, és kicseréljük a wellness teljes padlóburkolatát. Megújul a medencék burkolata, a zuhanyfülkék szigetelése, járólap felülete és az oldalfalak, az élményzuhany burkolata, a pihenőrész és a merülőmedence is új burkolatot kap. Sőt, az uszodatérben található emeleti vendéglelátót is felújítjuk, így ősztől még több vendéget tudunk majd fogadni például a V8 Kupa alkalmával. Nagyon megérett már az idő ezekre a munkálatokra.”
A felújítás alatti időszakban, június 17. és augusztus 28. között a wellness rész nem látogatható az uszodában. Augusztus 12-ig a wellness kivételével minden egyéb szolgáltatással viszont szeretettel várják a vendégeket. Nyitva lesz a bowling, a biliárd és a minigolf, a fitness és a gyermekmegőrző, valamint az úszómedencék is. Augusztus 12-én azonban bő két hétre teljesen bezár a V8 Uszoda. Ekkor kerül sor ugyanis – a wellness felújítástól teljesen függetlenül – az éves karbantartásra. A szokásos nagy nyári karbantartás során kifestik a nagymedence és a tanmedence vályúját, lesz medence körüli fugázás, gépészeti takarítás, kitakarítják a kiegyenlítő tartályt, kifestik a konferenciatermeket, öltözőket, a lelátókat karbantartják, elvégzik a szükséges kisebb-nagyobb javításokat és az általános nagytakarítást.
„Terveink szerint augusztus 29-én nyitjuk meg a V8 kapuit újra, abban a reményben, hogy egy ragyogóan tiszta, higiénikus, tiszta vizű uszodával, szép, megújult wellness-szel fogadhatjuk régi és új vendégeinket” – zárta a tájékoztatást Wildner Márton, a V8 ügyvezetője.