2023. március 1., 16:59
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az ÚjMűhely Galéria új programsorozata Szentendre szívében a művészetek összekapcsolódását helyezi fókuszba. A Sanctum esteken minden alkalommal egy képzőművész, egy író és egy zenész trialógusa kerül fókuszba, ahol Juhász Anna és beszélgetőtársai arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a kép, a hang és a szó, miként ihleti meg jelen korunk egy-egy történése, vagy a természet átalakulása a kortárs alkotókat.

Az első szalonest időpontja: 2023. március 24. (péntek), 19:00
Helyszín: ÚjMűhely Galéria és Kávézó (Fő tér 20.)

Vendégek:

  • Knyihár Amarilla festőművész, 2002-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő és tanár szakán. Rendszeresen állít ki egyéni és csoportos kiállításokon, emellett művésztanárként is tevékenykedik. 2017 óta a Szentendrei Régi Művésztelepen alkot.
  • Tóth Réka Ágnes dramaturg, író, költő. Versei 2013 óta jelennek meg, jelenleg a szombathelyi Weöres Sándor Színház dramaturgja. Első kötete 2022-ben jelent meg Ultraibolya címen.
  • Táborszky Bence zenész, trombitaművész. Több zenekar tagja, rendszeresen ír zenét színdarabokhoz. Világszerte turnézik Kolumbián át a Kárpát-medence számos országáig. 2017-ben az Öröm a zene tehetségkutatón Újfalusi Gábor „kiemelkedő zenei tehetségéért” díját kapta.

A Sanctum kifejezés jelentése: saját szoba vagy szentély. Ez az intim közeg lehetőséget teremt arra, hogy bemutassa az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét. Ebben a térben, a különböző művészeti ágak összefonódásában testközelbe kerülhetünk az alkotói folyamatokhoz és hatásaikhoz.
A kifejezés utal továbbá az ÚjMűhely Galéria kiállítótereinek szobaszerűségére is. A Sanctum szalonestek során a művészet megrendítő pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kozonseg@alkotomuveszet.hu e-mail címen lehet.