2022. május 5., 17:45
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Mentsük meg együtt a templomdombi famatuzsálemeket és zöldítsük be a teret! felhívással gyűjtést szervez a Bükkös Egyesület a Dzsindzsa Nindzsa és a Kerekerdő Kertépítő Kft. a Templomdomb zöldfelületének rekonstrukciójára.

A Dzsindzsa Nindzsa csapatának tagjai lelkes őrangyalai a templomdombi famatuzsálemeknek, de a Kerekerdő Kertépítők és a Bükkös Egyesület számára is kiemelten fontos a városi zöldfelületek sorsa: ahogyan korábban megírtuk, Szentendre Város Önkormányzatával közös összefogásban indul útjára a Magonc-program.

A templomdombi famatuzsálemekért számos szakember és cég adja munkáját, szakértelmét, növényanyagát – ezzel támogatva a projekt megvalósulását. A szervezők tervei közt a szépkorú akácok megmentése mellett talajlazítás, cserje-, évelő- és faültetés szerepel. a A fák körüli évelőágyást védelemmel látnák el, így védve valamelyest a taposástól.

A gyűjtést követően a gyakorlati munkát 2022. május 27-én (pénteken) tervezik megvalósítani.

Ha Ön is szívesen támogatná a kezdeményezést, akkor a Bükkös Egyesület számlaszámára utalhat; Bükkös Egyesület, Takarékbank Zrt.: 50421019-10000836 – a megjegyzésben kérik feltüntetni: Templomdomb.

Borítóképünk 2021-ben, a Dzsindzsa Nindzsák templomdombi favédő akcióján készült.