2022. december 21., 09:23
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Magyar Judit alpolgármester szervezésében immár harmadik télen volt karácsonyi adománygyűjtés Szentendrén a hajléktalanok számára. A Városházán, az óvodákban és a bölcsődében dolgozó kollégák közreműködésével egy kombi személyautó rakodótere megtelt tartós élelmiszerrel. Köszönet mindenkinek, aki a jelenlegi nehéz helyzetben is önzetlenül gondolt a még nehezebb helyzetben lévő embertársaira!

A Hajléktalanszállónak otthont adó városrész képviselője első alkalommal 2020-ban kezdeményezte a karitatív akciót. Az első két évben a pannóniatelepiek segítségét kérte, és a járványveszély miatt a Stromfeld utcánál lévő kis parkban gyűjtötték az adományokat.

Az igények előzetes felmérése után az idén is a tartós élelmiszerek gyűjtésére koncentráltak a nemes kezdeményezés támogatói, a kisgyerekes szülőket is bevonva elsősorban a bölcsi és az óvodák dolgozói, valamint az önkormányzati hivatal dolgozói.

Az adományokat tegnap adták át a szálló udvarán, a Szabadkai utca 11-ben. „Minden évben kerül szaloncukor is a csomagba. Nagy öröm, hogy egy autós csomagtérnyi adomány gyűlt össze: 19 zacskó szaloncukor, 4 zacskó más édesség, 41 doboz tea, 78 csomag instant tésztás leves, 196 db zacskós leves, 312 db konzerv. Ez karácsonytól mintegy másfél hónapig elegendő ellátmány a városunkban élő hajléktalanoknak. Köszönet mindenkinek, aki ebben a nehéz helyzetben önzetlenül gondolt a még nehezebb helyzetben lévő embertársára” – hangsúlyozta Magyar Judit alpolgármester.

A Hajléktalanszálló az év minden napján 0-24 órában nyitva van: reggel nyolctól este hatig nappali melegedőként, utána reggelig éjjeli menedékhelyként üzemel. Éjszakára elsősorban a kihűlés elől tudnak bejönni a fedél nélküliek, míg a nappali melegedőt azok is igénybe vehetik, akiknél valamilyen oknál fogva nincs víz, villany, elegendő fűtés és szeretnének napközben megmelegedni, tisztálkodni vagy a ruhájukat kimosatni. Téli meleg ruhát is tudunk biztosítani, amennyiben szükséges. A hideg idő beköszöntével megkezdték a krízisférőhelyek betöltését is, a 20 férőhelyes szállót a téli krízisidőszakban +6 férőhellyel bővítették mindkét ellátásban.

FOTÓ: Bellai László / Szentendre.hu

***

A Szentendre TV is forgatott az eseményről, összeállításuk 6:09-nál kezdődik: