2022. április 21., 16:16
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az első szentendrei Önkéntesek napját az önkormányzat május 14-én szombaton. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntességre, fórumot biztosítson a gyakorló önkénteseknek és az önkéntes munka iránt érdeklődőknek. Az esemény fővédnöke Fülöp Zsolt polgármester.

Az eseményre látványos bemutatóval készül az Önkéntes Tűzoltó Egyesület 11:15 perctől, ebédidőben meleg ételről pedig a Vasárnapi Merőkanál csapata gondoskodik. A gyerekeket a Forgács Műhely várja kreatív foglalkozásaira, és ott lesznek a Szentendrei Árvácska kutyusai is. Az érdeklődők ingyenes jogi tanácsadást is igénybe vehetnek 12:00 és 15:00 között dr. Riechel Éva jóvoltából.

A résztvevő szervezetek listáját itt találja.

A meghívottak és az érdeklődők számára a részvétel ingyenes.

Időpont: 2022. május 14. (szombat), 10:00-15:00
Helyszín: Postás strand

Számos civil szervezetet keresett meg a város, hogy a május 14-ére tervezett rendezvényre invitálja a tagokat. Ezen a napon tíz és tizenöt óra között szeretnénk a Szentendrén működő, önkéntes munkát végző szervezeteket bemutatni és munkájukhoz kedvet csinálni, számukra tagokat toborozni. A fórumon a szervezetek egymással is megismerkedhetnek, illetve bemutatkozhatnak az önkéntesség iránt érdeklődőknek. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott kezdeményezésre várnak mindenkit, aki szívesen kapcsolódna be az önkéntes feladatokat vállaló szervezetek munkájába, vagy bármilyen módon támogatná azokat.

A helyszínen – a Postás strandon – minden szervezet külön sátorhelyet kap, lehetőséget biztosítva a bemutatkozásra, beszélgetésre, ismerkedésre.