2022. október 28., 09:43
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kétszázötven gyerek váltásban rúgta a bőrt a Kőzúzó pályán a Dunakanyar SE szervezésében, az MLSZ Bozsik Intézményi Programja keretében a hét utolsó előtti iskolai napján. A szentendrei óvodások és iskolások mellett Budakalászról és Piliscsabáról is érkeztek gyerekek a sportnapra, amit a tervek szerint tavasszal újra megrendeznek.

A Dunakanyar SE – mint Szentendre és a régió legnagyobb és kiemelt státuszban lévő labdarúgó utánpótlás egyesülete – nemcsak a szentendrei, hanem az egész környék labdarúgó utánpótlását hivatott összefogni egyesületi és intézményi szinten egyaránt. Ennek jegyében, és az MLSZ Bozsik Intézményi Programja keretében a klub a környékbeli óvodáknak és iskoláknak rendszeresen tart szervezett, mégis kötetlen játékot lehetővé tevő focifesztiválokat és -tornákat.

Október 26-án a 2022/23-as tanévben immár második alkalommal jöttek össze a gyerekek a Kőzúzó utcai sporttelepen, hogy önfeledt focival töltsenek el egy délelőttöt. Az óvodásoktól az általános iskola alsó tagozatosokig több turnusban 250 gyermek fordult meg a pályán, ahol a Dunakanyar SE edzőinek irányításával rúgták és kergették a labdát a srácok.

A nagy sikerű rendezvényekre a szentendrei óvodákon és iskolákon kívül (amelyek közül a szervezők külön kiemelték a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát és Gimnáziumot, akik egy hosszabb kihagyás után vettek részt ismét a programban) a budakalászi Kalászsuliból, a budapesti Zipernowsky iskolából, valamint Piliscsabáról is érkeztek gyerekek, és a hármas sípszó elhangzása után mindegyikük boldogan vitte haza a jól megérdemelt aranyérmet.

Az önkormányzat együttműködésével megvalósuló program – remélhetőleg még több gyermek részvételével – tavasszal folytatódik.

FOTÓ: Isza Ferenc