2017. április 14., 18:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2017-ben már negyedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat a Szentendrei Kinizsi Honvéd Egyesülettel közösen, Nyuszifutás néven, jótékonysági futóversenyét, mellyel 320 regisztrált résztvevő több mint 400 kg tartós élelmiszert adott össze rászorulók számára.

Az esemény 2017. április 8-án szombaton került megrendezésre a Fehérház (Duna-korzó 18.) előtt és a Duna-korzó teljes hosszán. A rajt a ház előtt volt 11.00 órakor, a mintegy 2 km-es szakaszt a Rév utcánál visszafordulva a kerékpárúton lehetett megtenni futva, gyalog, sétálva vagy babakocsival. A nevezési díj tartós élelmiszer volt, amit a P’art Mozi épületében, a közösségi szolgálaton lévő gyerekek segítségével gyűjtöttek és osztanak szét a Szentendrei Szent Erzsébet Karitász munkatársai, a szentendrei rászoruló családok részére.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a regisztrálók száma, tavaly több mint 200 induló volt és 400 kg élelmiszer gyűlt össze. 2017-ben 320 regisztráció érkezett és szintén 400 kg tartós élelmiszert adtak össze a résztvevők.

Nem ez az egyetlen gyűjtőakciója a városnak, a karácsonyi időszakban Mikulásfutás néven hasonló versenyt rendez az önkormányzat, ahol kétszer ennyi indulóval és kétszer ennyi, azaz 1,2 tonna tartós élelmiszerrel tudjuk a rászorultakat támogatni.

Jellemző tendencia, hogy sport- és civil egyesületek, melyek közös csapatokban indulnak, nagyobb mennyiségű élelmiszert adományoznak.  Mint minden városi sporteseményen, ezen a két rendezvényen is részt vesz Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

A jótékonysági futás rendszeres támogatói:

SZEKE Klub

Szentendrei Kinizsi Honvéd SE

Szentendre Város SE

Szilágyi Pékség

Mester Péter –  püspökmajor lakótelep zöldségesbolt