2012. november 14., 16:57
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Járási központtá válik Szentendre

2013. január 1-től megszűnik a Kistérségi Társulás. Az átalakulás után Szentendre Járási központtá válik. A Járási Kormányhivatal szintén január 1-étől kezdi meg a működését. A közigazgatási változtatásokról minden információ elérhető a www.szentendre.hu nyitó-honlapról.

Gazdasági alpolgármester Szentendrén

Budai Otíliát ellen szavazat nélkül választotta gazdasági alpolgármesterré Szentendre képviselőtestülete. Az új alpolgármester feladata az lesz, hogy a városi önkormányzatnál végrehajtott reorganizáció során létrejött rendszert működtesse és felügyelje. Mint ismeretes, Polányi Sándor idén februártól reorganizációs alpolgármesterként dolgozott Szentendrén, megbízatása azonban hamarosan lejár. A frissen kinevezett Budai Otília menedzsment és önkormányzati szakmai tapasztalatai alapján felkészülten tudja majd irányítani Szentendre város pénzügyeit. „Szentendre kikerült az adósságcsapdából, és kiépült az a rendszer, amelynek segítségével biztosítható a város fenntartható gazdálkodása” – foglalta össze 9 hónapos tevékenységének lényegét a decemberben távozó reorganizációs alpolgármester, Polányi Sándor. dr Dietz Ferenc kiemelte: „A Budai Otília által betöltött gazdasági alpolgármesteri funkció nem politikai, hanem szigorúan szakmai jellegű. Bízunk benne, hogy a jegyző státuszához hasonlóan e pozíció is ciklusokon átívelő szakmai feladatkörré válhat.”

Dr. Dietz Ferenc az adósságkonszolidációról

Magyar Judit képviselő asszony kérésére dr. Dietz Ferenc polgármester beszámolt a kormány által bejelentett önkormányzati adósságkonszolidáció Szentendrére vonatkozó hatásáról, valamint az előkészítő tárgyalásokról. Mint elmondta, jómaga mind a TÖOSZ (Területi Önkormányzatok Országos Szövetsége) társelnökeként, mint Szentendre polgármestereként részt vett többek között a Bankszövetséggel való tárgyalásokon, a Kósa Lajos által szervezett önkormányzati szövetségek egyeztető tárgyalásán, valamint több olyan szakmai fórumon, ahol az önkormányzatok adósságállományának csökkentése volt a téma. A polgármester szerint Szentendre az első olyan önkormányzat, aki önerőből tudott változtatni az eddigi működésen, és ezzel megduplázni működési eredményét a hatékony gazdálkodás érdekében. Szerinte a reorganizációval és kormányzati segítséggel együtt Szentendre kikerült az adósságcsapdából.

Készül a gát új látványterve

Fülöp Zsolt és Fekete János képviselők előterjesztését az új gát látványtervének készítéséről elutasította a testület, ugyanis a Dunakorzó felújítása, valamint a gátépítés külön kezelendő projekt. A Puhl Antal által készített látványterv a Dunakorzó megújításáról szól, amire azonban a városnak egyelőre nincs forrása. Ennek kapcsán merült fel, hogy széles társadalmi egyeztetés után készítsen a város új terveket több tízmillió forintért. Erre azonban nincs szükség, hiszen a kivitelező cég lapunk megjelenésével egy időben készíti azokat a terveket, melyek a 2.5 km-es új gátszakaszt és a Dunakorzót egyben láttatják, bele értve a Péter Pál utca és a Bem utca közti 333 méteres mobil szakaszt is. A gátépítésről egyébiránt minden információt megtalálnak a www.szentendre1000ev.hu oldalon.

December 15-ig marad Polányi Sándor

A testület 2012.12.15-ig meghosszabbította Polányi Sándor reorganizációért felelős alpolgármester szerződését, hogy az új gazdasági alpolgármester munkáját a kezdeti időszakban megfelelően segítse, az átadás átvétel zökkenőmentes lehessen.

Jelentés a reorganizációról

  • Változások a személyi állományban
    Gazdasági koordinátor: Sirokiné Nagy Erika
    Projektiroda vezető: Simon Péter
    Társadalmi kapcsolatok referens: Kosztek Gabriella
  •  érdekeltségi rendszer

A hosszútávon fenntartható, hatékony gazdálkodás érdekében hoztuk létre a heti cash-flow menedzsmentet, az üzleti kontrolling irodát. Új felső –, és középvezetői érdekeltségi rendszert építettünk ki, valamint újraértelmeztük az egyéni felelősség fogalmát a tervezésben és a gazdálkodásban egyaránt. Az érdekeltségi rendszer lényege a munkatársak ösztönzése, motivációjuk, és hogy a rendszer kizárólag azután lép életbe, miután a város képes lesz tartani a jövő évre tervezett 600 millió forintos működési eredményt.

  • 130 millió forint távhőtámogatásra

A Városi Szolgáltató Zrt. munkáját dicséri, hogy a város pályázat útján 130 millió forintos távhő támogatásban részesül, mellyel elértük, hogy a távhőszolgáltatás veszteségmentesen üzemelhet.