2022. november 27., 11:27
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sikerrel teljesítette a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal a 2022. évi népszámlálás végrehajtásában a városra kirótt feladatot. A népszámlálás második, számlálóbiztosi szakaszának végére, november 20-ra a lezárt kérdőívek aránya meghaladta a 99%-ot. Akik az online kitöltési és a számlálóbiztosi fázisban is kimaradtak a népszámlálásból, azoknak pótösszeírás keretében biztosított lehetőséget a válaszadásra a hivatal. Az adatszolgáltatásra az utolsó lehetőség Szentendrén: november 28. hétfő, a népszámlálás záró napja, személyesen, a Városházán. 

A Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal köszönetét fejezi ki a 2022. évi népszámlálás eredményes lebonyolításáért dolgozóknak, az együttműködésért a szentendrei és a pilisszentlászlói polgároknak.

Elsősorban azokat illeti köszönet, akik a kérdőívet önállóan, az interneten töltötték ki és küldték be a népszámlálás első, online szakaszában, október 19-ig. Ebben a fázisban az országos átlagtól (63,5%) Szentendre teljesítménye (50,4%) elmaradt, ennek ellenére a következő szakaszban a lemaradást behozta a város.

Az utolsó két hét várakozásokon felüli sikert hozott: november 20-án Szentendre 99,81%-on, Pilisszentlászló 99,55%-on zárt.

Ezzel a teljesítménnyel városunk az élre tört az eredményesség tekintetében, ezért külön köszönet jár a számlálóbiztosoknak és az adatszolgáltatást teljesítő szentendrei és pilisszentlászlói polgároknak.

Dr. Schramm Gábor jegyző, népszámlálási felelős
Háromszéki Judit népszámlálási referens
Dr. Németh Szilvia népszámlálási koordinátor
Takács Judit kommunikációs referens