2013. február 12., 16:07
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Költségtakarékossági okokból bezárásra kényszerül a Ferenczy Múzeum hét nemzetközi hírű kiállítóhelye. Az intézmények 2013. február 13. és március 12. között tartanak zárva.

A bezárás érinti a Vajda Lajos Emlékmúzeumot, a Czóbel Béla kiállítást, Ilosvai Varga István állandó kiállítását, a Barcsay Múzeumot, az Ámos Imre – Anna Margit kiállítást, a Népművészetek Házát, a Kmetty János és Kerényi Jenő kiállítást.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságának írásban jelezték: a nemzetközi ismertségű Ferenczy Múzeum mindenkori fenntartója számára nagy terhet ró az úgynevezett szentendrei kismúzeumok működtetése.

Szentendre Város Önkormányzata és a Ferenczy Múzeum vezetése mindent megtesznek annak érdekében, hogy Pest megye kulturális fővárosához méltó módon várják a kultúra és a festészet szerelmeseit, ezért különösen fájó, hogy a kiállítóhelyek egy hónapig zárva lesznek a közönség előtt. Bíznak abban, hogy a helyzet súlyosságát átérezve, támogatást kapnak a hét kiállítóhely működtetésének hosszú távú rendezéséhez.