2016. május 27., 07:15
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A jó idő beálltával egyre többen keresik fel a közeli erdőket kirándulás céljából, ugyanakkor az erdőlátogatók túráik során szívesen megkóstolják a természet gyümölcseit is. Ilyen például az erdei szamóca, amelynek termési időszaka nemsokára, júniusban kezdődik. Azonban nem sokkal később érik az indiai pimpó is, amely nagyon hasonlít a szamócára, de íze és a szervezetre gyakorolt hatása merőben eltér az előzőtől: íze keserű és erős hasmenést tud okozni.

A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért szeretné felhívni a túrázók figyelmét arra, hogy még mielőtt túrájukat megterveznék, lehetőleg tájékozódjanak akár a szamóca vagy az indiai pimpó, akár más egyéb természetben fellelhető növények, virágok külső megjelenéséről és élettani hatásairól. A medvehagyma levele például a később virágzó, de súlyosan mérgező gyöngyvirág levelével téveszthető össze. A különbség a kettő között az, hogy a gyöngyvirág levelének nincs hagymaillata.

 

Fontos, hogy minden esetben legyünk körültekintőek!