2015. szeptember 4., 21:28
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

labdaA Dunakanyar vízisport-ünnepe a V8-ban – 2015. szeptember 12.

A szentendrei Vizesnyolcas Uszoda és Szabadidőközpont ad otthont 2015. szeptember 12-én, szombaton az idén 10. jubileumi évébe lépett KÓPÉ UVSE szervezésében a Nálad a labda! egész napos sportrendezvénynek.

 

kope-616x238A KÓPÉ Úszó- és Vízilabda Sportegyesületet tíz esztendővel ezelőtt alapította Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázónk és Petőváry Zsolt. Elhivatott munkájukhoz a magyar vízilabda utánpótlás ikonikus alakjától, Kemény Ferenctől kölcsönözték mottójukat: „Mi nem vízilabdázókat nevelünk, hanem embereket, akik mellesleg nagyon jól vízilabdáznak.” Az egyesület tíz éve alatt több ezer gyermek választotta a KÓPÉT úszás, vízilabda, műúszás és triatlon sportágakban. Mára 150 igazolt vízilabdázójuk van, akik nemcsak a korosztályos bajnokságban, de a válogatottak bajnokságában is rendre sikerrel szerepelnek, évente rangos bajnoki címet szerezve.
Kósz Zoltánt kérdeztük a hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő sportnapról:
„A KÓPÉ UVSE életének utóbbi két-három évében úgy éreztük, változnak az idők és az idejáró gyerekek, ma már nem elég „csak” a családias hangulatú edzéseken, a mérkőzéseken találkozni a szülőkkel és velük. Szerettük volna, ha a jó eredményeket a mindennapi közösségi élményeken felül egy ünnepi, nagyszabású eseményen ünnepelhetjük meg. Bár tíz éve jelen vagyunk sikerrel a Dunakanyarban, továbbra is szeretnénk hosszú időre megvetni a lábunkat Leányfalun és Szentendrén egyaránt, s ezzel az eseménnyel szándékunk a város és az egyesület között is szorosabb együttműködést kiépíteni. Petőváry Zsolttal és a szülők segítségével állítottuk össze a programot: a vizes sportágak széles spektrumát mutatjuk meg ezen a napon. Az I. Kópé Vízilabda Kupán négy utánpótlás csapat mérheti össze tudását, az I. Dunakanyar Úszóbajnokságra pedig a térség 15 gimnáziumából és általános iskolájából érkeznek a gyerekek a váltóversenyre. Az egy-egy hosszt leúszó, 8 tagú csapatok a pörgős megmérettetésen a közönség lelkes buzdítása mellett vívhatnak meg a vándorkupáért.
Nem titkolt célunk a rendezvénnyel a vízilabda népszerűsítése, s mellette a V8 uszoda megismertetése még szélesebb körben. A nap különleges eseménye lesz az OB1 vízilabda gálamérkőzés, melyen a 2014-15. évi őszi felnőtt férfibajnokság döntőjét ismételjük meg a Szolnok és az OSC összecsapásával. A bemutató meccs komoly edzőmérkőzést jelent a két csapatnak, hiszen mindketten érdekeltek a bajnoki ligában és a magyar bajnokságon. A Szolnok kispadján magam is ott ülök majd a mérkőzésen, hiszen 5 éve kapus-edzője vagyok a csapatnak. Büszke vagyok arra, hogy a sportünnepen országos és világbajnokok, a vízilabdasport hazai és nemzetközi szereplői, a magyar válogatott kétharmada jelen lesz.
A sportrendezvényen szeretnénk köszönteni Mihály Norbert úszóedzőt, aki szintén a V8-ban tart évek óta felkészítést a helyi gyerekeknek. Az edző a napokban tért vissza Argentínából, a transzplantáltak világjátékáról, ahol mentoráltja, Jeszenszky Judit két aranyéremmel és egy ezüstéremmel erősítette a magyar szervátültetett sportolók sikerét.”

NÁLAD A LABDA! – programok
Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont
Szentendre, Kálvária út 16/c.
2015. szeptember 12.
08.30 Ünnepélyes megnyitó
09.00 I. KÓPÉ Vízilabda Kupa Mérkőzések
11.00 I. Dunakanyar Úszóbajnokság Versenyek
11.30 I. KÓPÉ Vízilabda Kupa Mérkőzések
13.50 Szinkronúszó bemutató
14.00 OB1 Gálamérkőzés: Szolnok – OSC
15.30 I. Dunakanyar Úszóbajnokság Versenyek
16.00 I. KÓPÉ Vízilabda Kupa Mérkőzések
18.00 Ünnepélyes díjátadó
18.30 10 ÉVES KÓPÉ OB1B CSAPAT volt KÓPÉsok csapata mérkőzés
19.30 Final Event

naladalabda