2019. október 4., 09:19
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egy pótkocsira való, 10 tonna burgonya fogyott a szeptember utolsó szombatján rendezett kedvezményes önkormányzati burgonyavásáron. Személyenként 15 kg-ot lehetett vásárolni 300 forintért. Minden jelentkező jogosultnak jutott krumpli.

2019-ben 40 tonna burgonyát rendelt az önkormányzat, hogy minden jelentkező jogosultnak jusson a kedvezményes vásáron. Az önkormányzati burgonyavásár szeptember 28-án szombaton két helyszínen zajlott, délelőtt a Paprikabíró úti nagyparkolóban, délután a Barcsay Jenő Általános Iskola előtti parkolóban.

A szentendrei lakcímmel rendelkező nagycsaládosok, nyugdíjasok, közcélú foglalkoztatásban vagy szociális támogatásban részesülők személyenként 15 kg burgonyát vehettek 300 Ft-os áron.

Az érdeklődés nagy volt, a vásár első 60 percében 10 tonna, azaz egy pótkocsi krumpli fogyott. Összesen 2186 zsák burgonya talált gazdára. Az értékesítés során az eladott mennyiségnek mintegy 85%-a délig elkelt az első helyszínen, a Paprikabíró utcai parkolóban. A szerencsésebbeket perceken belül kiszolgálták, a legtovább sorban állók 45 percet is vártak.
A hosszabban sorban állókkal volt idejük beszélgetni a vásárt lebonyolító hivatali alkalmazottaknak: a vásárlók e szerint elégedettek voltak, a vásárt jól szervezettnek minősítették.

Legközelebb almavásárt rendez az önkormányzat. Szentendre Város Önkormányzata 2019. október 5-én, szombaton 9:00 órától a készlet erejéig kedvezményes almavásárt rendez a Paprikabíró utcai nagy parkolóban. A szentendrei jogosultak – nyugdíjasok, szociális támogatásban részesülők – 10 kg almát 300 Ft-ért vásárolhatnak meg, a készlet erejéig. A jogosultságot dokumentumokkal kell igazolni.