2016. október 27., 16:29
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Már több mint tíz éve, hogy októberben könyvtári napokat tartanak országszerte. Idén 3-tól 9-ig tartották az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatot, melyhez a Pest Megyei Könyvtár is csatlakozott. Ezen a héten kiállítások, könyvbemutatók, előadások, gyermekprogramok invitálták a könyvtárba az érdeklődőket.

Az idei szlogen szerint most egy Nagy Könyvtári Beavatás részesei lehettek a résztvevők, vagyis az volt a cél, hogy a hét során kerüljenek középpontba azok a lehetőségek, amelyek az tájékozódáshoz, ismeretszerzéshez, a kulturált közösségi együttléthez nyújtanak segítséget, és megszólítsák azokat is, akik még nem járnak rendszeresen könyvtárba.
A Pest Megyei Könyvtár valamennyi korosztályra gondolva, tartalmas programokkal tervezte meg a hetet, melyek újdonságokat is kínáltak a rendszeres könyvtárlátogatóknak éppúgy, mint azoknak, akik ezekben a napokban ismerkedtek meg a sokszínű könyvtári szolgáltatásokkal.

pszakacs-adrienn-07

Szakács Adrienn krízistanácsadó, szakpszichológus Szorongás az óvodában, iskolában címmel tartott előadást.

pmk-1

Molnár Krisztina Rita, a nagy sikerű Maléna kertje írója rendhagyó irodalomórát tartott általános iskolásoknak.

pmk3

A Zsíros kenyér extrákkal című programsorozat vendége gróf Nádasdy Borbála író volt, aki családjának múltjáról, franciaországi tapasztalatairól, hazaszeretetéről beszélt bölcs életszemlélettel.

fodor

Fodor Pál turkológus, az MTA főigazgatója a magyar–török kapcsolatokról tartott előadást. A nagy sikerre való tekintettel a rendezők tervezik a beszélgetés folytatását. Az est házigazdája Szakács Áron történelemtanár volt.

pmkvid

A Dunakanyar kincsei videópályázaton a zsűri – Szabados Tamás rendező-operatőr és Pacskovszky József filmrendező Wiesner András Az 1700 éves város című kisfilmjét ítélte a legjobbnak (képünkön). Második Serfőző György Szerb búcsú című, harmadik Tamás Réka Zita A dunakanyar közösségi élete című kisfilmje lett. A közönség és a PMK különdíjasa Dombos János Isten hozta Szentendrén! című kisfilmje lett.

pmk6

A digitális videókészítés alapjai (forgatókönyv, storyboard, plánok) címmel tartott előadást Polgár Zsuzsanna könyvtáros a II. Rákóczi Ferenc iskola diákjainak .

csipkerozsi-okn-2016-033

Magyarságkincsek címmel tartott kézműves foglalkozást alsó tagozatosoknak Kalóz Zsóka csipkedesigner.

pmk-3

A Pest Megyei Könyvtár legfrissebb kiadványát a két szerző, Vadadi Adrienn meseíró és Igor Lazin illusztrátor mutatta be a gyerekkönyvtárban, majd a kézműves foglalkozáson Szöszt és Möszt készíthettek a gyerekek.

pokn-2016-buddy-holly-04

A Body-Holly Dance Club növendékei az előcsarnokban tartották meg az egyesületükbe invitáló torna- és táncbemutatójukat.