2022. október 7., 16:03
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Ferenczy Múzeumi Centrum a Múzeumok Őszi fesztiválja keretében tárlatvezetést és beszélgetést tart Csontó Lajos Egybeesés című kiállításán a képzőművésszel és Kopin Katalin kurátorral. A tárlatvezetést követően a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film megtekintésére invitálják az érdeklődőket.

Emléktöredékek, érzetek, sejtések, megélt és képzelt érzelmek, hangulatok véletlenszerű találkozása, pillanatnyi együttállása, időben és térben való alkalmi összhangzata jellemzi Csontó Lajos Egybeesés című kiállítását. Egy filmszerű történetben járunk, melyben az események alakulását a saját projekcióink, emlékbetöréseink, asszociációink formálják és alakítják. Az alkotó egy érzéki teret hoz létre, mely keretet és felületet ad az emóciók, emlékek előhívásához, kivetüléséhez. Egy több irányból olvasható történet bontakozik ki előttünk, melynek lapjait tetszőleges sorrendben lapozhatjuk fel. Ezeket a szálakat bontjuk ki a tárlatvezetés során, miközben megismerjük az alkotó szándékát, céljait és munkamódszerét.

Filmvízió – Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
magyar romantikus dráma, 95 perc, 2020
Rendező: Horvát Lili
A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Az esemény időpontja: 2022. október 13. (csütörtök), 17:30
Helyszín: Vajda Múzeum (Hunyadi utca 1.)

Belépőjegy: 1000 Ft, jegyek ITT kaphatók.

A kiállítás 2022. október 08. és 30. között, csütörtöktől vasárnapig 10-18-ig látogatható.

Kurátor: Kopin Katalin művészettörténész

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja